Frihet er slaveri

Kjente slagord i Oceania var ”frihet er slaveri”, ”krig er fred” og ”uvitenhet er styrke”. UiO bidrar nå til denne listen med følgende: ”invitasjon er ordre”.

Universitetet i Oslo ble etter sigende opprettet i 1811 og feirer 200-årsjubileum i år. Det nye administrative språket minner likevel ikke så rent lite om George Orwells beskrivelse av tilstanden i ”Oceania” i 1984. Kjente slagord i Oceania var ”frihet er slaveri”, ”krig er fred” og ”uvitenhet er styrke”. UiO bidrar nå til denne listen med følgende: ”invitasjon er ordre”.

Man kan vanskelig forstå det på annen måte når man får en epost med den hyggelige tittelen ”Invitasjon til skjemaet ’Framdriftsrapport fra veileder til ph.d.-kandidater 2011’” – som så følges av følgende tekst: ”I reglementet til ’Forskrift for ph.d.-graden’ ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, UiO, står det at veilederne til den enkelte kandidat årlig skal gi skriftlige rapporter om fremdriften i forskerutdanningen. Dette gjør du ved å svare på nettskjema innen 1. oktober 2011.”

Takker man ikke ja til den hyggelige invitasjonen i tide, får man purremail med følgende tekst: ”Det er ikke registrert at du har svart på nettskjemaet. Minner om at fristen for å sende inn skjemaet er 1. oktober.”

Man kan jo prøve å se det positive i at de som utvikler de administrative rutinene ved UiO, synes å være vel bevandret i (utvalgte deler av) verdenslitteraturen.

 

Emneord: Arbeidsforhold Av professor Arne Mastekaasa ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi
Publisert 10. okt. 2011 10:20 - Sist endret 2. sep. 2014 14:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere