Hun nevnes som ny statsråd for høyere utdanning og forskning

Iselin Nybø kan bli en av Venstres representanter i regjering, skriver VG.

FRAMTIDENS MINISTER?: Iselin Nybø (V) trekkes av VG fram som ny statsråd. Foto: Mona Lindseth/Venstre/Flickr

Det er klart at regjeringspartiene for kommende periode er Høyre, FrP og Venstre, og VG skriver at de har kilder på at blant annet en ny statsråd for høyere utdanning og forskning kommer til å hentes fra Venstre.

I samme artikkel beskrives det at sittende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er på vei ut av Kunnskapsdepartementet, som altså vil bli delt mellom to statsråder. NRK skriver at Henrik Asheim, som vikarierte for Røe Isaksen i høst, er aktuell som statsråd for grunnskoleutdanning.

Kunnskapsdepartementet har også tidligere vært fordelt mellom to statsråder: Det skjedde under Stoltenberg II-regjeringen, da SVs Tora Aasland var statsråd for forskning og høyere utdanning mellom oktober 2007 og mars 2012.

Iselin Nybø er 36 år gammel, og kommer fra Randaberg i Rogaland. Hun representerte fylket på Stortinget i perioden 2013-2017, men falt ut etter høstens stortingsvalg. Nybø har vært nestleder i Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité. Hun er utdannet jurist ved Universitetet i Bergen.

Nybø er sittende medlem i bystyret og formannskapet i Stavanger i perioden 2015-2019.

Emneord: Politikk, Regjeringen, kunnskapsdepartementet Av Nils Martin Silvola
Publisert 16. jan. 2018 13:03 - Sist endra 16. jan. 2018 13:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere