2017 - Side 4

Publisert 24. okt. 2017 11:15

– Regjeringen ønsker å styrke kravene til pedagogisk kompetanse for ansettelser og opprykk i professor- og førsteamanuensisstillingene, sier kunnskapsminister Henrik Asheim. En forskriftsendring skal gjøres klart etter en rapport er levert i november.

Publisert 23. okt. 2017 16:26

– Det er liten tvil om at universitetsledelsen overreagerte. Det skal svært mye til for at stengning skal være proporsjonalt, Det skriver jussprofessor Hans Petter Graver i et debattinnlegg i dag.

 

Publisert 22. okt. 2017 13:15

Hilde Skeie saksøkte NTNU etter å ha blitt tvunget ut av lederjobben ved Internasjonal seksjon. NTNU ble frifunnet av Sør-Trøndelag tingrett.

Publisert 18. okt. 2017 02:59

– Desse avvika dreiar seg om ein systemsvikt. I ein slik situasjon er det viktig at me hjelper kvarandre og støttar kvarandre. Det er lov å ha ulike meiningar, men det er uakseptabelt at me ikkje kan gjera det med folkeskikk,  sa universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe på allmøtet for studentar og tilsette på Psykologisk institutt tysdag ettermiddag.

Publisert 17. okt. 2017 14:22

Den juridiske vurderingen  fra Kluge Advokatfirma har avdekket betydelige avvik fra en rekke lover ved Psykologisk institutt. Kluge Advokatfirma har i dag levert en juridisk vurdering av om klinikkvirksomhet ved Psykologisk institutt har vært i samsvar med gjeldende helselovgivning.

Publisert 12. okt. 2017 01:21

– Det er dramatisk over natta å stengja ein klinikk der over 40 pasientar for tida går til behandling. Fleire pasientar  har vendt seg til meg i dag, og er urolege over det som skjer, seier klinikkleiar og professor Siri Erika Gullestad ved Psykologisk institutt på UiO til Uniforum.

Publisert 10. okt. 2017 17:12

Rektor Svein Stølen og viserektorane Åse Gornitzka og Per Morten Sandset møtte dei tilsette i sentraladministrasjonen i formiddag. – Det pålagde effektiviseringskuttet frå regjeringa er urettferdig, meinte Svein Stølen.