2016 - Side 2

Publisert 8. des. 2016 11:32

– Eg er djupt såra og vonbroten over at UiO saman med Nobelinstituttet har invitert Henry Kissinger til å delta i ein debatt om verdsfreden i Universitetets aula. For meg er han ansvarleg for drap på millionar av menneske både i Latin-Amerika og i Asia, seier UiO-tilsett og tidlegare flyktning, James Sagaute.

Publisert 7. des. 2016 10:29

Norske elever gjør det for første gang bedre enn OECD-gjennomsnittet i alle fagområdene PISA måler - lesing, matematikk og naturfag. – Mye tyder på at vi er på rett vei. Vi må takke lærere og rektorer for den viktige jobben de gjør, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Publisert 6. des. 2016 09:00

For første gong i historia overfører Uniforum eit møte i Universitetsstyret på direkten. Det skjer tysdag 6. januar frå klokka 10.00 til 17.00.   Du kan høyra heile møtet frå Professorboligen i sentrum her i Uniforum.

Publisert 5. des. 2016 16:59

Det skal bli betre koordinering og samarbeid om forsking, utdanning og administrative rutinar mellom universiteta og helseføretaka. Insentiv og rammevilkår for forsking skal difor vera mest mogleg like, foreslår ei arbeidsgruppe leidd av rektor Anne Husebekk ved UiT Noregs arktiske universitet.

Publisert 5. des. 2016 04:00

For 50 år sidan fann nokre vise personar ut at også dyktige vitskapsfolk hadde behov for å læra korleis dei kunne dela kunnskapen sin best mogleg med studentane. Slik blei universitetspedagogikken fødd på UiO med Kontoret for opplysningsvirksomhet (KO) som jordmor.

Publisert 29. nov. 2016 13:19

Andelen elever som tar matematikk og fysikk det siste året på videregående skole er lavere i Norge enn i andre europeiske og nordiske land. Det viser den internasjonale undersøkelsen TIMSS Advanced, som ble lagt fram i dag.