Gunnar Bovim ny styreleder for Oslo universitetssykehus

Rektor ved NTNU, Gunnar Bovim, tiltrer 18. november som ny styreleder for Oslo universitetssykehus HF.

NY STYRELEDER: NTNU-rektor Gunnar Bovim blir ny styreleder for Oslo universitetssykehus.

Foto: Kristoffer Furberg/ Universitetsavisa

– Med Bovim på plass, har Oslo universitetssykehus fått en styreleder med bred faglig bakgrunn og lang ledererfaring. Jeg er svært glad for at vi har fått på plass Gunnar Bovim til dette viktige styreledervervet, sier styreleder Ann-Kristin Olsen i Helse Sør-Øst RHF i en pressemelding fra NTNU.

Gunnar Bovim har vært rektor ved NTNU fra 1. august 2013, og ble nylig tilsatt for en ny fireårsperiode i rektorstillingen. Han er utdannet lege med doktorgrad i nevrologi, og har tidligere blant annet vært professor og dekan ved Det medisinske fakultet ved NTNU og administrerende direktør ved St. Olavs hospital Universitetssykehuset i Trondheim og ved Helse Midt-Norge RHF. Fram til i høst var Stener Kvinnsland styreleder for OUS. Siden han gikk av, har nestleder Anne Carine Tanum vært fungerende styreleder. Nå overtar altså Gunnar Bovim styreledervervet ved Norges største sykehus.

– Jeg ser fram til å bli kjent med landets største sykehus, med et svært kompetent fagmiljø. Jeg håper at jeg som styreleder kan bidra til et stadig bedre OUS, med høy kvalitet i pasientbehandling, forskning, utdanning og opplæring av pasienter og pårørende. Kanskje kan jeg også bidra til et enda bedre samarbeid mellom universitet og sykehus i landet, sier Gunnar Bovim.

UiO-rektor Ole Petter Ottersen sitter fra før i styret for Oslo universitetssykehus.

(Kilder: NTNU, OUS og Dagens Medisin)

Emneord: Medisin
Publisert 18. nov. 2016 15:43
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere