Han er anklaget for juks og har sparket hundrevis av ansatte

Nå går Esben Lunde Larsen av.

GÅR AV: Tidligere utdanningsminister Esben Lunde Larsen i Danmark har deler av utdanningen sin fra Misjonshøgskulen i Stavanger. Nå har han gått av som utdanningsminister.

Foto: Utdanningsministeriet

Mandag ble det klart at Danmarks utdannings- og forskningsminister Esben Lunde Larsen går av. Dette melder Universitetsavisen.dk.

Han blir ny miljø- og fødevareminister. Taburettskiftet er et ledd av en større omorganisering i den danske regjeringen, skriver På Høyden.

Ulla Tørnæs blir ny utdannings- og forskningsminister.

Åtte måneders som utdannings- og forskningsministe minister er over

Espen Lunde Larsen var minister i åtte måneder. I løpet av denne perioden har det stormet hardt rundt ørene hans.

Han har måttet forsvare en grandios spareplan som har ført til masseoppsigelser av ansatte i videregående skoler. Store kutt i universitetssektoren har fått rasende tilsatte til å demonstrere.  Ved Københavns universitet må over fem hundre personer slutte i jobben. 209 av dem har ikke gått frivillig.

Samtidig har det vært sådd tvil om hans egen kompetanse og akademiske redelighet.

 Flere medier har pekt på at det er problemer med avhandlingen han har levert ved Københavns Teologiske Fakultet. Blant annet skal det finnes uregelmessig gjenbruk av stoff i avhandlingen.

Han skal også ha forsøkt å tåkelegge at han hadde vært student ved Misjonshøgskulen i Stavanger. Saken ble rullet opp av danske Forskeren.dk. Her omtales Misjonshøgskulen i Stavanger som en «piratutdannelse», som med norsk akkreditering kunne brukes som diplom-agent for Bibelinstituttet.

I cv-en skal Espen Lunde Larsen ha oppgitt at han tok hele utdanningsløpet ved Københavns Universitet.

Erfaren minister overtar skuta

Ulla Tørnes er 53 år. Hun har tidligere vært undervisningsminister fra 2001 til 2005 og utviklingsminister fram til 2010. Hun var en av hovedarkitektene bak en større endring av videregående opplæring i 2004.

Emneord: Danmark. Internasjonalisering, Norden Av Ida Bergstrøm/På Høyden
Publisert 3. mars 2016 16:37 - Sist endra 11. mars 2016 13:15
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere