Etterutdanning i bioteknologi. Kristin Halvorsen tilbake på skolebenken

Sammen med seksti lærere fra hele landet deltar Kristin Halvorsen på et todagers kurs i bioteknologi ved Universitetet i Oslo .

ARRANGØR OG DELTAKER: Kristin Halvorsen ønsket velkommen på vegne av Bioteknologinemnda og skolelaboratoriet før hun fant sin plass i salen.

Foto: Martin Toft

Skolelaboratoriet ved Institutt for biovitenskap og Bioteknologinemnda arrangerer denne uken et etterutdanningskurs i bioteknologi for lærere i den videregående skole. Blant de rundt 60 deltakerne fra Hammerfest til Mandal er også tidligere utdanningsminister Kristin Halvorsen.

Som nyvalgt styreleder for Bioteknologinemnda fikk Halvorsen æren av å ønske velkommen.

– Meningen med dette kurset er å gi dere den faglige input, energi og drive som dere trenger for å være gode lærere, erklærte Halvorsen, før hun tok sin plass i salen for å friske opp sine kunnskaper om bioteknologi.

Oppdatert kunnskap

Professor Thomas Bøhn fra «GenØK – senter for biosikkerhet» ved Universitetet i Tromsø innledet med å love Halvorsen helt nye forskningsfunn om genmodifiserte planter, sprøytemidler og økologi.

På programmet står også foredrag om temaer som genmodifiserte insekter, stamceller, vaksiner og moderne planteforedling, i tillegg til etiske dilemmaer knyttet til de ulike problemstillingene.

– Vi har konsentrert oss om temaer knyttet til lærerplanen. Målsettingen er å gi lærerne helt ny og oppdatert kunnskap på de ulike områdene, opplyser førstelektor Tone Fredsvik Gregers ved Skolelaboratoriet for biologi.

Skolelaboratoriene i naturfag

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet har skolelaboratorier i biologi, kjemi og fysikk. Skolelaboratoriene tilbyr blant annet etter- og videreutdanningskurs for lærere, skolebesøk og salg av undervisningsmateriell.

Skolelaboratoriet for biologi tilhører Institutt for biovitenskap.

Fullbooket kurs

– Det er første gang vi har så mange lærere på kurs, sier hun.

Den store tilstrømningen tror hun delvis skyldes at kurset også gir lærerne mulighet til å teste ut de nye kunnskapene på laboratoriet.

Blant de praktiske forsøkene lærerne skal utføre, er ekstraksjon av DNA og påvisning av HPV, viruset som gir livmorhalskreft.

I løpet av kurset vil både lærerne og Kristin Halvorsen dessuten få tilbud om omvisninger i fytotronen, i akvariet og på flere av laboratoriene til Institutt for biovitenskap.

 

 

Av Grethe Tidemann
Publisert 30. jan. 2014 14:06 - Sist endret 30. jan. 2014 14:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere