Ønsker nybygg for Kulturhistorisk museum på Tullinløkka

Kulturhistorisk museum må bygge et nybygg på Tullinløkka samtidig som et vikingtidsmuseum må utvikles videre på Bygdøy. Det vedtok Universitetsstyret ved UiO i ettermiddag.

DELT MUSEUM: UiO-rektor Ole Petter Ottersen, styreleiar Eilif Holthe ved Kulturhistorisk museum, kunnskapsminister Kristin Halvorsen og museumsdirektør Rane Willerslev på veg inn i Vikingskipshuset 3. mai for å fortelja at vikingskipa blir verande på Bygdøy, medan resten av museet blir i sentrum.  I dag har Universitetsstyret formelt gått inn for at det også må byggjast nytt museum på Tullinløkka. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

Styret ved Universitetet i Oslo har i dag fattet vedtak om nybygg for Kulturhistorisk Museum (KHM) på Tullinløkka, går det fram av en pressemelding fra UiO.

Universitetsstyret har vedtatt følgende:

  • Universitetsstyret anbefaler at Kulturhistorisk museum utvikles på Tullinløkka, med arealer under Tullinløkka, og rehabilitering av Historisk museum.
  • Styret opprettholder anbefalingen om utvikling av et vikingtidsmuseum på Bygdøy i samsvar med anbefalingen i styremøtet 19. juni 2012.

- Universitetet i Oslo har ansvar for å forvalte nasjonalskattene ved Kulturhistorisk Museum, og det ansvaret tar vi. Nå jobber vi videre for å sikre at Vikingskipene og samlingene bevares godt og er tilgjengelige for publikum, sier rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen.

I universitetsstyremøtet 19. juni ble universitetsdirektøren bedt om en avklaring på mulig plassering av Kulturhistorisk Museum. Dette som en følge av Kunnskapsdepartements konklusjon i mai 2012 om at Vikingskipssamlingen må forbli på Bygdøy, står det i pressemeldingen.

Emneord: Museene, Universitetspolitikk, Kulturhistorisk museum Av Uniforum
Publisert 23. okt. 2012 15:23 - Sist endret 23. okt. 2012 15:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere