Gir rekordbeløp til kreftforskning

Kreftforeningen har innvilget 147,7 millioner kroner til kreftforskning. Dette er den største enkelttildelingen i Kreftforeningens historie.  

KREFTBEHANDLING: Millioner til kreftforskning kan gi håp til kreftpasienter. På Rikshospitalet har denne PET-skanneren revolusjonert kreftdiagnostikken.

(Arkivfoto)

Foto: Ståle Skogstad

Pengene er innvilget til totalt 153 søknader om forskningsstøtte og prosjektene kommer fra 12 ulike institusjoner fra hele landet.

 – Forskning har høy prioritet i Kreftforeningen, sier assisterende generalsekretær Ole Alexander Opdalshei i en pressemelding.

 – Vi har mange gode kreftforskere i Norge, flere helt i verdenstoppen, og nåløyet for å komme gjennom i konkurransen om forskningsmidlene er trangt. Derfor er vi svært glade for å kunne innvilge ekstra mye penger i år slik at enda flere prosjekter kan gjennomføres, sier Opdalshei.

Hele spekteret av kreftforskningen er representert blant prosjektene som får støtte; fra grunnforskning til anvendt, pasientnær forskning og befolkningsundersøkelser. Alle de største kreftformene er også representert. Aller mest penger innvilges til forskning på kreft i mage og tarm. Dette er den kjønnsuavhengige kreftsykdommen som rammer flest og det er gledelig at det foregår mye forskning på en sykdom som rammer så mange. Totalt er 15 ulike kreftformer representert blant prosjektene som får støtte.

  – Kreftforeningen satser på kreftforskning fordi vi vet at det er veien å gå for å oppnå bedre behandling og et bedre og lengre liv for fremtidige kreftpasienter, sier Opdalshei.

 Fordeling av midlene

Det er de store, veletablerte forskningsinstitusjonene som får mest. De tre institusjonene som er innvilget mest penger i år er Oslo Universitetssykehus og Universitetene i Oslo og Bergen.

Kreftforeningen mottok i år totalt 259 søknader om forskningsstøtte til stillinger og drift. Av disse søknadene har 146 blitt helt eller delvis innvilget. I tillegg til driftsmidler er det innvilget totalt 39 ettårige tekniske stillinger og 50 ett- til fireårige vitenskapelige stillinger.

Emneord: Kreftforskning, Realfag, Medisin
Publisert 8. nov. 2011 10:04 - Sist endret 8. nov. 2011 10:22
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere