Apollon fristilt fra Informasjonsavdelingen

Universitetsstyret vedtok i dag å plassere forskningsmagasinet Apollon som en egen enhet utenfor Informasjonsavdelingen. – Det er flott at Apollon nå formelt fristilles. Samtidig er det viktig at vedtaket ikke forringer muligheten til god forskningsformidling, sier ansvarlig redaktør Trine Nickelsen.

KUTTER IKKE KONTAKTEN: – Et vanntett skott mellom Informasjonsavdelingen og redaksjonene vil ikke gavne formidlingen, sier Apollon-redaktør Trine Nickelsen.

Universitetsstyret vedtok i dag uten debatt forslaget om å skille forskningsmagasinet Apollon ut fra Informasjonsavdelingen. Apollon blir nå direkte underlagt styret for Uniforum og Apollon. Hensikten er å styrke magasinets redaksjonelle frihet.

– Ta vare på synergieffektene

– Det er flott at Apollon nå formelt fristilles, ettersom vi allerede redigeres etter Redaktørplakaten. Samtidig er det viktig at vedtaket ikke forringer muligheten til god forskningsformidling, sier redaktør for Apollon Trine Nickelsen.

– Det optimale hadde vært om den redaksjonelle enheten, Apollon og Uniforum, kunne lokaliseres i umiddelbar nærhet til Informasjonsavdelingen, som jo også har forskningsformidling som sentral oppgave. Det er viktig å ta vare på synergieffektene når medarbeiderne er så få. Et vanntett skott mellom Informasjonsavdelingen og redaksjonene vil ikke gavne formidlingen, mener redaktøren.

Personal- og budsjettansvar

Når Apollon nå blir fristilt, følger de etter Uniforum, som ble vedtatt flyttet fra Informasjonsavdelingen på Universitetsstyremøtet 15.9.2009. Begrunnelsen for begge flyttingene er å unngå sammenblanding med Informasjonsavdelingens øvrige oppgaver, og å bevare den redaksjonelle friheten. Som for Uniforum innebærer omplasseringen av Apollon at redaktøren gis et selvstendig budsjett- og personalansvar for den øvrige redaksjonen, i tillegg til det redaksjonelle ansvaret.
 

 

Emneord: Apollon, Informasjonsavdelinga Av Helene Lindqvist
Publisert 24. nov. 2009 15:13 - Sist endret 24. nov. 2009 15:30
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere