UiO deltar i Universitetsalliansen OSLO

Universitetet i Oslo, Universitetet for miljø- og biovitenskap, Høgskolen i Akershus og Høgskolen i Oslo har undertegnet en samarbeidsavtale for styrking og profilering av hovedstadsområdet som forsknings- og utdanningsregion. - Vi har alle fire ting å tjene på å samarbeide, sier rektor Geir Ellingsrud ved UiO i ei felles pressemelding.

UNIVERSITETSALLIANSE: Fra venstre Geir Ellingsrud fra UiO, Gyrid Garshol fra Høgskolen i Akershus, Knut Hove fra UMB og Sissel Østberg fra HiO. (Foto: Kari Aamli)

- Vi utfyller hverandre godt, og når regionene angripes fra mange kanter, er det godt å kunne stå sammen, sier rektor Geir Ellingsrud.

Samarbeidsavtalen heter Universitetsalliansen OSLO, og den ble undertegnet av de fire rektorene under et møte på Høgskolen i Oslo tirsdag. Formålet med samarbeidet er at de fire partene skal samordne sine synspunkter og opptre koordinert i forhold til samarbeid med kommuner, fylkeskommuner og private aktører, der dette er tjenlig.

- Dette er en avtale om samarbeid mellom selvstendige institusjoner og ingen sammenslåing, sier rektor Sissel Østberg. - Vi er komplementære institusjoner, og det er naturlig å tenke Oslo- og Akershusregionen samlet. Dette gjelder for eksempel i forbindelse med næringslivssamarbeid, internasjonalisering, og innenfor studie- og forskningsfeltet.

Rektor Geir Ellingsrud ved Universitet i Oslo og rektor Knut Hove ved Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås tok initiativ til samarbeidet, blant annet fordi de ønsket å være på forskudd når Stjernøutvalget legger fram sin innstilling. - Vi ser også at andre regioner i landet har vært dyktigere i å utvikle regionale nettverk, sier Ellingsrud.

- Vi er opptatt av koordinering og samspill, sier Knut Hove. - Vi må få våre nye politikerne til å tenke denne regionen under ett. Det er godt å kunne fortelle til omverdenen at nå snakker også vi fire sammen.

- For en liten høgskole er det viktig å være del av et større fellesskap, sier fungerende rektor ved Høgskolen i Akershus, Gyrid Garshol. - Vi ser de samarbeider nord for oss når det gjelder innlandsuniversitetet, men vi ønsker å være en del av Oslo- og Akershussamarbeidet. Nå blir det viktig å jakte på konkrete prosjekter der vi kan samtale, være diskusjonspartnere og løfte oss videre.

Ledelsen av samarbeidet skal gå på omgang mellom de deltakende institusjonene. I første omgang etableres et sekretariat for Universitetsalliansen OSLO ved Universitetet i Oslo. Planen er at rektorer og øverste administrative ledere skal møtes to ganger i halvåret. Universitetsalliansen OSLO kan som nye medlemmer ta opp statlige høgskoler fra Oslofjordområdet.

Emneord: Universitetspolitikk, Universitetssamarbeid
Publisert 30. okt. 2007 15:31 - Sist endret 10. des. 2008 16:00
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere