Ny UiO-web i fare?

- Konsekvensen av å kutte i budsjettet nå kan bli at ny UiO-web blir utsatt, noe som vil gjøre den enda dyrere. Og det er grenser for hva vi får gjort om vi må gå på sparebluss hele neste år, sier prosjektleder Marianne Braaten Wold. Hun frykter for fremtiden til UiOs web-satsing på grunn av ventede budsjettkutt ved UiO for neste år.

PÅ HØY TID: - Det er nå på høy tid at vi får modernisert UiO-webben. Å gjøre det på et senere tidspunkt vil bli dyrere og i tillegg tyngre organisatorisk, sier Marianne Braaten Wold.
Foto: Ståle Skogstad

- UiOs web-prosjekt er ambisiøst, det dreier seg om å forbedre både innhold og tjenester. Men vi må ta tak i det organisatoriske og teknologiske først. Nettstedet må sikres bedre organisering og styring enn det har i dag, sier Marianne Braaten Wold, som er hovedprosjektleder for "Ny UiO-web". Hun frykter for fremtiden til UiOs web-satsing på grunn av ventede budsjettkutt ved UiO for neste år.

Mandatet vedtatt

- Universitetsdirektøren vedtok i forrige måned web-prosjektets mandat og organisering, men vi har så langt ikke fått noen lovnader om prosjektet vil få de nødvendige midler i 2008. I verste fall blir det full stopp, sier Braaten Wold.

- En så stor omlegging av nettstedet som det vi planlegger, er kostbart, det må universitetet innse. Et totalbudsjett på rundt 24 millioner kroner for fireårsperioden 2007-10 er et nøkternt budsjett, det er skåret inn til beinet. Konsekvensen av å kutte i budsjettet nå kan bli at ny UiO-web blir utsatt, noe som vil gjøre den enda dyrere. Og det er grenser for hva vi får gjort om vi må gå på sparebluss hele neste år, legger hun til.

Prosjektets nødvendighet

- Universitetsdirektøren og rektoratet er svært positive til prosjektet, men i en trang budsjettsituasjon er det ikke gitt at prosjektet får de midlene vi trenger. Vi ser det derfor nå som en viktig oppgave å orientere og argumentere for prosjektets nødvendighet og hvorfor det krever de midlene vi ber om.

Universitetsstyret skal vedta budsjettet for 2008 på sitt møte 23. november.

- Prosjektet har jobbet med forarbeid og planlegging i 2007, og vi kommer fra 2008 i gang med delprosjekter som skal utrede og gjennomføre ulike delmål. Det må gjøres en rekke avklaringer og beslutninger i forhold til publiseringsløsning, organisering og styring av arbeidet med UiOs nettsted. Arbeidet med nettstedets innhold og tjenester får størst fokus i 2009 og 2010, forteller Braaten Wold.

Web-prosjektet er stort og omfattende og skal gjennomføres i mange delprosjekter. Ressurskartleggingen er ferdig, og en rapport om dette vil komme i løpet av høsten, forteller Braaten Wold. Foreløpig er ett delprosjekt kommet i gang, nemlig prosjektet "Behovsanalyse og mål for UiOs nettsted", som Trond Alexander Tune leder. Planlegging av andre delprosjekter pågår.

En moderne toveiskanal

- Men også behovsanalysen står i fare om vi ikke får nok penger neste år. I dag er uio.no en énveis informasjonskanal, og ikke en moderne toveiskanal, som det burde ha vært. Nettstedet har for eksempel ingen WAP-løsning, som ville være gunstig å ha i forhold til nye studenter. Slike ting vil være tema for behovsanalyse, sier Braaten Wold.

Håpet hennes er å kunne ta i bruk de ulike løsningene gradvis og ikke vente med alt til prosjektet er avsluttet.

- Hva blir så konsekvensene om dette web-prosjektet ikke blir noe av? spør hun og svarer:

- Enhetene vil antakelig kjøre sitt eget løp, noe som vil forsterke problemene vi strir med i dag. Vi får da ikke samlet ressursene og løftet oss. Det er nå på høy tid at vi får modernisert UiO-webben. Å gjøre det på et senere tidspunkt vil bli dyrere og i tillegg tyngre organisatorisk.

Emneord: Web, Økonomi Av Lars Hoff
Publisert 23. okt. 2007 17:05 - Sist endret 10. des. 2008 15:35
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere