Første mastere i helseledelse og helseøkonomi

Institutt for helseledelse og helseøkonomi har uteksaminert de første internasjonale masterne i Health Economics, Policy and Management ved UiO. Ni av de 25 som startet på masterprogrammet for to år siden avsluttet nå før sommeren. De fremhever det tverrfaglige ved studiet og nytten de har hatt av praksisperioden i arbeidslivet.

FERSKE MASTERE I HELSEØKONOMI VED UIO: Fra v. Anjam Shuja, Anders Westlie, Kristian Samdal, Gunhild Hagen, Besseriano Mawa, Leung Ming Yu, Zinajda Zolic og Janicke Nevjar.
Foto: Ola Sæther

Institutt for helseledelse og helseøkonomi markerte 13. juni at de første internasjonale masterne i Health Economics, Policy and Management ved UiO var ferdig utdannet. Ni av de 25 som startet på masterprogrammet for to år siden avsluttet nå i juni.

- Mange av studentene hadde allerede erfaring fra arbeidslivet. Ca. en tredel er utlendinger. Dette er ettertraktet arbeidskraft, og de fleste er blitt tilbudt jobb før endt utdanning, forteller programleder Sverre Grepperud.

- Jeg synes studiet har vært meget bra. De fagene studentene er blitt tilbudt har gitt oss en mulighet til å velge hvorvidt vi vil følge en økonomisk eller mer organisatorisk tilnærming til helsesektoren, sier Anders Westlie (26), som har fått jobb på instituttet som vit.ass.

Likte det tverrfaglige

- Jeg likte at studiet er så flerfaglig og at vi fikk være åtte uker i arbeidslivet. Jeg var i et legemiddelfirma, noe som var til stor hjelp da jeg senere søkte jobb, sier Zinajda Zolic (32) fra Kroatia. Hun ble tilbudt jobb i et legemiddelfirma to måneder før hun var ferdig utdannet.

Sammen med Gunhild Hagen (30) og Janicke Nevjar (29) tilbrakte Zinajda et semester ved Erasmus-universitetet i Rotterdam som utvekslingsstudent. Gunhild og Janicke begynte på bachelorgraden i helseledelse og helseøkonomi i 2002 sammen med blant andre Anjam Shuja. De er de tre første i Norge som har gjennomført både bachelor- og masterstudiet i dette faget.

- En utfordring å være prøvekaniner

- Vi var, så vidt jeg vet, ett år tidligere ute med Kvalitetsreformen enn alle andre, som ventet til 2003. Dette gjør oss til prøvekaniner i dobbel forstand, både i forhold til studiereformen og i forhold til at studiet vårt er helt nytt, forteller Janicke. Hun fremhever studiets tverrfaglige karakter som det mest positive, men legger til at informasjonen om kurs, pensum og eksamen kunne vært bedre. Janicke var tidligere sykepleier og satser nå på en jobb hvor hun kan kombinere begge utdanningene sine.

- Det er klart at det har vært enkelte utfordringer knyttet til det å være forsøkskaniner, men jeg opplever at instituttet har vært veldig lydhør i forhold til våre forslag til forbedringer av studieprogrammene. Vi har vært heldige som har hatt så mange gode og engasjerte forelesere. Men overgangen fra bachelor til master var ganske tøff, særlig det å holde presentasjoner på engelsk, innrømmer Gunhild. Hun satser på en jobb hvor hun kan arbeide videre med kost-nytte-analyser av legemidler.

I fjor hadde det populære masterstudiet 100 søkere til 30 plasser.

Emneord: Undervisning, Helseledelse og helseøkonomi, Internasjonalisering Av Lars Hoff
Publisert 2. juli 2007 19:05 - Sist endret 10. des. 2008 15:01
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere