Lettelse på Biologisk institutt over faglig SFF-tildeling

Det var stor glede og ikke minst stor lettelse å spore da de om lag 60 medarbeiderne i Centre for Ecological and Evolutionary Synthesis (CEES) samlet seg til en feiring av at senteret blir et nytt senter for fremragende forskning (SFF) fra neste år. - Dette har sikret CEES sin fremtid, sier senterleder Nils Chr. Stenseth.

FEIRET MED SJAMPIS: Instituttleder på Biologisk institutt, Trond Schumacher, sjenker i champagne for CEES-leder Nils Chr. Stenseth, som fra neste år skal lede et senter for fremragende forskning.
Foto: Ola Sæther

Instituttleder på Biologisk institutt, Trond Schumacher, som hadde invitert hele CEES til champagne-feiring, sa i sin gratulasjonstale at han var tilfreds og stolt og understreket at instituttet hadde støttet SFF-søknaden helhjertet hele veien.

- Dette er en stor begivenhet i det vitenskapelige samfunnet i Nord-Europa. Det ble heldigvis ikke en distriktspolitisk tildeling av SFF'er denne gangen. CEES er et sjeldent senter som omfatter alle deler av biologien, så dette vil også gagne hele instituttet, sa Schumacher. Og henvendt til CEES-leder Nils Christian Stenseth: - Du var før en 6-stjerners forsker, nå er du blitt en 7-stjerners.

- Å bli et senter for fremragende forskning betyr mer arbeid, men jeg liker hardt arbeid. Thank God we won! sa en glad senterleder til den feststemte forsamlingen.

Takk til UiO

- Det er en stor dag for meg og gruppa mi. Dette har sikret CEES sin fremtid, sier en tydelig lettet Nils Chr. Stenseth til Uniforum. Han innrømmer at det hadde vært en nervepirrende dag på tirsdag da Forskningsrådet et stykke utpå kvelden endelig kunngjorde vinnerne. Skuffelsen var nemlig stor for fire år siden da CEES kom til finalen, men ikke ble en av de utvalgte. Stenseth benytter derfor anledningen til å takke UiO for den økonomiske støtten senteret har fått siden CEES ble etablert for fire år siden.

- At CEES ble et nordisk senter for fremragende forskning fra starten av betød mye ære, men lite penger. Den økonomiske støtten fra UiO var helt nødvendig for å utvikle plattformen, som vi nå vant med. Vi er blitt kritisert for å favne for vidt, men det har lønt seg, sier Stenseth.

- Faglig kvalitet avgjorde

- Det var mange distriktspolitiske hensyn ute og gikk sist gang. Denne gangen fikk vi på forhånd høre at det kun ville være faglig kvalitet som skulle avgjøre hvem som fikk bli SFF, og slik er det heldigvis blitt. De tre UiO-miljøene som vant sist, har jo fått en glimrende karakter i midtveisevalueringen, men det gjelder ikke alle de andre, bemerker Stenseth.

- Planene fremover?

- Vi vil videreutvikle arbeidet vi er i gang med og tilsette en del nye post.doc-er og stipendiater og hyre inn en gjesteforsker neste år. Vi har et stort internasjonalt nettverk og vil rekruttere folk derfra. Vi vil få på plass økonomien og nedsette en faglig referansegruppe. Dessuten ønsker vi å arrangere hyppigere møter med vårt vitenskapelige råd. Vi vil være lydhøre for alle forslag derfra.

- Pest-bakterien Yersinia pestis vil være med meg i mitt videre arbeid, lover Stenseth, som satser på flere turer til ørkenrottene i Kasakhstan.

Emneord: Biologisk institutt, Forskning, SFF - Senter for fremragende forskning, Sentrene Av Lars Hoff
Publisert 20. des. 2006 16:02 - Sist endret 10. des. 2008 19:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere