To av tre strøk på forkurset i matematikk

STRYKER I MATEMATIKK: To av tre strøk på forkurset i matematikk for lærerstudenter i år. Det viser tall fra Kunnskapsdepartementet. Bildet er fra fjorårets forkurs i matematikk ved Universitetet i Oslo.( Foto:Ola Sæther)

Bare 149 lærerstudenter av 441 besto forkurset i matematikk. – Kurset fungerer dårlig, og regjeringen må fjerne karakterkravet, sier  lederen i Pedagogstudentene, Hedda Eia Vestad til fagbladet Utdanning. Regjeringen skjerpet i fjor karakterkravet i matematikk for å komme inn på lærerutdanningene. Fra i fjor høst måtte man ha minimum karakteren fire i matematikk fra videregående skole for å starte på lærerstudiet.

Søkere som ikke oppfylte kravet om en firer, men som hadde minimum karakteren tre, fikk tilbud om å ta gratis forkurs for å kvalifisere seg, med avsluttende prøve 31. juli.

Denne gangen besto 149 av 441 forkurset i matematikk, mot 118 av 485 i fjor. Det betyr at andelen som besto, økte fra 24,5 til 33,8 prosent i år, ifølge tall fra Kunnskapsdepartementet som Utdanning mandag fikk tilgang til. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen avviser kravet fra Pedagogstudentene om å fjerne karakterkravet i matematikk. Han tror heller ikke det vil hindre søkningen til lærerutdanningene: – Jeg er ikke enig i det. Det er fullt mulig å rekruttere nok lærere, samtidig som det stilles krav til kompetansen deres. sier Røe Isaksen til Utdanning.

Publisert 8. aug. 2017 13:29 - Sist endra 8. aug. 2017 13:41
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere