Rektoratet ønsker velkommen til Åpen dag

Hvordan er det egentlig å studere ved UiO? Det får over 2000 potensielle studenter svar på når de torsdag 8. mars besøker Åpen dag ved UiO. Rektoratet ønsker alle velkommen.

VELKOMMEN: Viserektor Per Morten Sandset, prorektor Gro Bjørnerud Mo, rektor Svein Stølen og viserektor Åse Gornitzka ønsker alle skoleelever velkommen til UiO på Åpen dag, den 8. mars.

Foto: Ola Sæther

 Åpen dag er en stor begivenhet for UiO. Da viser vi frem studieprogrammer, studieliv, læringsmiljø, våre vakre campus og ikke minst studentene våre. Vi gleder oss!

Vi går nå inn i en tid hvor årets avgangselever på videregående skole søker informasjon om studievalg og høyere utdanning. Mange bestemmer seg for hva de skal studere i løpet av våren. UiO er godt representert på skolebesøk og utdanningsmesser over hele landet og synlig gjennom kampanjer, sosiale medier, nettsider osv.  Likevel er interessen for Åpen dag stor. Det kan virke som elevene har behov for å oppleve campus, snakke med studenter og kjenne studietilværelsen på kroppen.

For UiO, er Åpen dag en viktig kanal for å gjøre innholdet i våre studier kjent for potensielle studenter og la dem få prøve seg som UiO-studenter for en dag, før de gjør sine studievalg. På torsdag skal vi fortelle, forklare og vise hvordan det er å være student ved UiO og gi et innblikk i hvordan studietiden vil arte seg. Elevene som besøker UiO på Åpen dag kan delta på miniforelesninger, aktiviteter på campus, og erfaringen vår er at mange også bruker anledningen til å snakke med dagens UiO-studenter.

Det er ekstra hyggelig at så mange kommer langveisfra for å besøke UiO på Åpen dag. Det viser at UiO er et attraktivt studiested for elever fra alle fylker.

Vi håper Åpen dag vil åpne nye dører og bekrefte ønsker og tanker om studievalg for fremtidige UiO-studenter. Vi gleder oss til å vise frem et stolt UiO på torsdag. Velkommen!

Under Åpen dag 2017 på Realfagsbiblioteket. Foto: UiO/Simen Kjellin

 

HVA KAN ELEVENE GJØRE PÅ ÅPEN DAG?

  • Gå på miniforelesninger og infomøter fra alle fagområder.
  • Være med på omvisning på campus med en student, og bli kjent med Karrieresenteret, Blindern Athletica og akademisk skrivesenter i Universitetsbiblioteket.
  • Gå på speed dating med studenter fra 10 studieprogrammer de kanskje ikke har hørt om før.
  • Gå på workshop om studievalg, og bli litt klokere på hva som er et smart studievalg for deg.
  • Besøke fakultetene på stands og få studieinformasjon om alle våre studieprogrammer og lære mer om jobbmulighetene etter studiene.
  • Få drop-in studieveiledning i Knutepunktet.
  • Innta boller og kakao i teltet på Frederikkeplassen.
  • Gå på konsert med utøvere fra Institutt for musikkvitenskap

For fullt program gå til nettsiden for Åpen dag.

MINIFORELESNINGER

Det faglige innholdet er hovedattraksjonen på Åpen dag. Vi byr på miniforelesninger i et bredt spekter av spennende temaer, totalt 92 forelesninger!.
Følgende er kun et lite utdrag:  

  • «Begjær, tro, og praksis; diskusjoner for og imot kvinnelige imamer».
  • «#metoo forandret spillereglene for politikken, eller?» Forelesere: Øyvind Ihlen og Eli Skogerbø.
  • «Robotisering – blir jobbene borte?» Foreleser: Steinar Holden.
  • «Kunstig intelligens og hjerneforskning - kan vi regne ut hvordan vi tenker?» Forelesere: Lars Tveito, Solveig Næss og James Catmore.
  • «Jihad – «det er jackpot for dem»». Forelesere: Marius Linge, Jan Christoffer Andersen, Tiffany Linn Utvær Gasser, Idil Abdi Abdulle Mohamed, Samah Shokr.
  • «Klimaendringer eller samfunnsendringer - hvem bestemmer?» Foreleser: Irmelin Gram-Hansen.
  • «Hvorfor forlater Storbritannia EU, og hva skjer etterpå?» Foreleser: Øivind Bratberg.
  • «Hvorfor ble Skam så populært?» Foreleser: Gry Cecilie Rustad.

Hele oversikten over miniforelesninger ligger her.  


FORLENGELSE AV ÅPEN DAG: NRK SKOLE

I år, som flere tidligere år, vil NRK Skole dekke noen av forelesningene på Åpen dag. I år er det Matematisk-naturvitenskapelig fakultet sine temaforelesninger som vil bli fulgt. NRK Skole er et digitalt klipparkiv tilrettelagt for elever og lærere i skolen, og er knyttet opp mot kompetansemålene i læreplanen. Det gjør at det faglige innholdet på Åpen dag får leve lenge utover selve arrangementet, samtidig som skoleverket får nytte av UiOs fagkompetanse.

Mer om Åpen dag:

  • Over 2000 elever besøker UiO denne dagen for å orientere seg om våre studier og livet på campus
  • Er rettet mot elever i videregående skole og andre som er interessert i studier på UiO
  • Organiseres av Seksjon for kommunikasjon og studentinformasjon (SKS) i samarbeid med fakultetene (ligger til nettverk for studentrekruttering)

(Artikkelen ble først publisert på Rektorbloggen)

Emneord: Studentforhold, Rekruttering Av rektor Svein Stølen, prorektor Gro Bjørnerud Mo, og viserektorer Åse Gornitzka og Per Morten Sandset
Publisert 6. mars 2018 14:53 - Sist endra 6. mars 2018 15:14
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere