Forside


 • arne_krumsvik-8 Arne Krumsvik skal lede Institutt for medier og kommunikasjon 27. sep. 2016

  Medieprofessor Arne Krumsvik ved Høgskolen i Oslo og Akershus blir ny leder ved Instititutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

 • sheryl-glenn-7-nett Donald Trump er ein notorisk løgnar 26. sep. 2016

  – Donald Trump er den mest populære guten i klassen, medan Hillary Clinton er den flinke jenta med hornbrillene. Derfor heiar så mange på Donald Trump, meiner retorikkprofessor Cheryl Glenn ved Penn State University.

 • ove-kaj-pedersen-foto-julia-loge-nett – Mer juks og konflikter på universitetene 25. sep. 2016

  Europeiske universiteter har gått gjennom en revolusjon, hevder en dansk forsker. Mer konkurranse fører til flere konflikter, mer snusk og et statustap for forskerne.

 • vibeke-roggen-2-nett Krev at UiO trekkjer åtvaring 23. sep. 2016

  Førsteamanuensis Vibeke Roggen gav ein rektor og politikar i Aserbajdsjan råd om å få endra opptaksreglane for regionstudiet. Han klaga til UiO. Seinare fylgde han rådet, medan Vibeke Roggen fekk ei tenestleg irettesetjing.

 • torbjorn_roe_isaksen_og_marianne_andenes_i_brasil Vurderte å avlyse reisen til Brasil 22. sep. 2016

  Sâo Paolo: Det offisielle Norge besøker et land ridd av korrupsjon og politisk krise. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sier man tenkte nøye igjennom om Brasil-reisen skulle avlyses, skriver Universitetsavisa.

 • universitetet-copy NMBU inn på topprangering 22. sep. 2016

  NMBU er for første gang inne på rangeringen over verdens beste universiteter. Universitetet i Oslo og NTNU klatrer, mens universitetene i Bergen og Tromsø går ned.

 • roe-isaksen-haugstad-copy Nye avtaler med Brasil 22. sep. 2016

  Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har signert nye avtaler med den brasilianske utdanningsministeren og forskningsministeren som skal legge grunnlaget for tettere samarbeid.

 • bjorn-samset-2-nett Fortrinnsrett skaper hodebry for universitetene 22. sep. 2016

  «Hele sektoren» er enig om at en forsker ikke kan kreve fortrinnsrett til stilling som førsteamanuensis eller professor. Nå skal Høyesterett se på saken.

 • gunnar-sivertsen-nokut-foto-julia-loge-nett Oppfordrer til boikott av tidsskriftforlagene 22. sep. 2016

  Abonnementsprisene på tidsskrifter går i taket, og det samme gjør forlagenes fortjeneste. NIFUs Gunnar Sivertsen oppfordrer akademia til å boikotte de aller dyreste tidsskriftene.

 • parslow-10-sh-nett Ble «ekspert» over natten 21. sep. 2016

  – Ikke svar på noe du er usikker på, er Joakim Parslows råd etter en sommer som overhodet ikke gikk til rolige dager på kontoret. Etter kuppforsøket i Tyrkia ble han over natten en av medias Tyrkia-eksperter.

Meir ...

Tilbakeblikk

 • feed_image Feltarbeid i folkeminne 21. sep. 2016

  I 1886 vart Moltke Moe vår første professor i norsk folkespråk og folketradisjon.

Kunst

 • september%20%C3%98ydvin Danseband på Farmasi 21. sep. 2016 11:57

  Ikkje all dekor er kunst. Men all dekor er uttrykk for skapande vilje. Og veggmåleri har som regel ein historie å fortelje.