print logo

Uniforum

 • Hilde Haugsgjerd blir med i Underdal-gruppe 4. mai. 2015 hilde-haugsgjerd

  Tidlegare sjefredaktør i Aftenposten, Hilde Haugsgjerd blir einaste eksterne medlem i gruppa som skal sjå nærare på dagens styring av Universitetet i Oslo.

 • Julie Paus-Knudsen blir ny leiar for Studentparlamentet 4. mai. 2015 paus-knudsen-julie

  Julie Paus-Knudsen frå Reallistlista er vald til ny leiar for Studentparlament.

 • – Akademia og arbeidsliv må samarbeida tettare 30. apr. 2015

  Ni av ti universitets- og høgskulelærarar meiner studiet kan bli meir relevant for arbeidslivet om arbeidsgjevarar og utdanningsinstitusjonar samarbeider. Det viser ein ny rapport frå Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning- NOKUT.

 • Medieforskarane ved UiO er mellom verdas beste 29. apr. 2015 rangeringsjubel-imk

  Institutt for media og kommunikasjon hamnar på 40. plass i verda innanfor sitt fagmiljø på ei internasjonal rankingliste.

 • - Eit demokratisk problem 29. apr. 2015 marianne-andenes-2-nett

  – Det er eit demokratisk problem at Universitetsstyret skal velja ny prorektor på eiga hand, synest leiar for Studentparlamentet, Marianne Andenæs. Studentane er dei einaste som står fast på at når ein prorektor går av, skal det haldast nyval på heile rektorteamet.

 • Reknar med språkavklaring om nokre månader 29. apr. 2015 dag_rune_olsen_horing

  Først må ein få klargjort kva som skal skiljast ut frå Universitetet i Oslo. Så kan Universitetet i Bergen og andre verta involvert i språksamlingssaka.

 • Brettet ut full splittelse om finansiering for komiteen 28. apr. 2015 horing_kuf-7

  De gamle og de nye universitetene viste fram full splittelse om modell for finansiering av høyere utdanning under dagens høring om struktur på Stortinget.

 • Ny språkapp kan hjelpe barn med Downs syndrom 28. apr. 2015 downs-app-2-nett

  Down syndrom er den vanligste enkeltårsaken til utviklingshemning i Norge. Et nytt undervisningsopplegg vil kunne gi disse barna en bedre språkutvikling og større sosial inkludering i klassemiljøet.

 • Veksthusa i Århus set byen på kartet 27. apr. 2015 veksthus-med-molle

  Dei nye veksthusa i Botanisk hage i Århus har på eitt år blitt ein av Danmarks nest største by sine store attraksjonar. Over 195 000 personar har besøkt det nyrenoverte anlegget sidan det opna i fjor.

 • 6000 besøkte UiO-festivalen 27. apr. 2015 uiofestival-ballonger-1-nett

  Maj Britt Andersen var mest populær under UiO-festivalen og trekte åleine 600 unge publikummarar. Det opplyser festivalsjef Gjøril Songvoll til Uniforum.

Meir...

Tema

Arrangementer ved UiO

Nytt fra forskning.no

UiO i media

UNIFORUM MEINER

 • Naudsynt med impulsar frå andre land 23. apr. 2015 15:13

  Det er viktig og flott at UiO no set i gang ein ekstra innsats for å spreia bodskapen om alle studieplassane ved utanlandske universitet som står til disposisjon for UiO-studentar, skriv ansvarleg redaktør Martin Toft.

Siste kommentarar Meir...

FØLG OSS PÅ FACEBOOK