print logo

Forsiden

 • Ny TF-dekan: - Vil sveisa saman nytilsette og veteranar 21. nov. 2014 aud-tonnesen-3-nett

  – Eit mål er å sveisa saman dei nytilsette, yngre forskarane med dei som har vore her i fleire tiår. Berre på den måten kan forskinga og undervisninga bli god, meiner Aud V. Tønnessen, som frå nyttår blir dekan ved Det teologiske fakultetet.

 • Skrinlegg studieavgift for studentar utanfor EØS 21. nov. 2014 studentar%20protesterer%20mot%20r%C3%B8e%20isaksen

  Det blir ikkje innført studieavgift for studentar frå land utanfor EØS. Det går fram av dagens budsjettforlik mellom den blå-blå regjeringa og KrF og Venstre. - Ekstremt gledeleg, seier UiO-rektor Ole Petter Ottersen.

 • Ledelsesekspert: Forskerne følger ikke med i timen 21. nov. 2014 muv%2B-arne-selvik

  Dersom flere engasjerer seg over lengre tid, og ikke kun dukker opp akkurat når det skjer noe, vil de demokratiske prosessene på universitetene styrkes. Det mener ekspert på ledelse Arne Selvik.

 • Løypemelding om ny universitets- og høgskolestruktur fra statsråden 20. nov. 2014 r%C3%B8e-isaksen-torbj%C3%B8rn

  Statsråd Torbjørn Røe Isaksen hadde denne gangen nytt å melde på fusjonsfronten. Universitetet i Bergen er tilbake i hvilepuls, men flere av høyskolene bør ta en ny runde med seg selv, før statsråden innkaller til varslet møte med Vestlandet i desember.

 • To videregående skoler under UiOs vinger 20. nov. 2014 naturfagselever-hersleb-skole

  Fatimah Hamzenpour , Divana Alhaghassan og Haban Hassan fra Hersleb videregående skole utfører gentester på universitetets skolelaboratorium for biologi. I løpet av høsten har hundrevis av elever fra Blindern og Hersleb videregående skoler fått undervisning i universitetets auditorier, laboratorier og museumssaler.

 • Telenor tar over på universiteta 19. nov. 2014 mobiltelefon-nett

  Universitets- og høgskulesektoren får i løpet av vinteren Telenor som teleleverandør. Avtalen har ein verdi på 40 til 60 millionar kroner.

 • Sør-Afrikas grunnlovsfar: - Ingen etniske grupper kan ha særrettar framfor andre! 19. nov. 2014 albie-sachs-1-nett

  – Me skal byggja opp ein nasjon. Då kan ingen etniske grupper ha særrettar framfor andre. Det ville ha vore til hinder for nasjonsbygginga, seier juristen Albie Sachs, som var hovudarkitekt for Sør-Afrikas moderne grunnlov .

 • Studenter og UiO-rektor protesterte mot skolepenger 18. nov. 2014 internasjonal_studentdag-wnn-17111417

  Mandag ble den internasjonale studentdagen feiret over hele landet. — Skolepenger skaper nye barrierer mellom studenter, sa rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen.

 • UiO fikk pris for digitalisering av innkjøp 14. nov. 2014 bjorneboe-gunn-elin-aa-ansikt

  Universitetet i Oslo ved er tildelt anskaffelsespris for digitalisering. Prisen gis for å stimulere til gode offentlige innkjøp.

 • UiO-leiinga stansa whiskysmaking på skotsk aften 13. nov. 2014 imagescaq16f73

  Skotsk aften på Universitetet i Oslo blei marknadsført med fokus på whiskysmaking. Universitetsleiinga bad Kultur- og velferdsutvalet om å halda whiskyen borte frå arrangementet på grunn av det dei meinte var den dårlege signaleffekten.

Meir...

Tema

Arrangementer ved UiO

Nytt fra forskning.no

UiO i media

UNIFORUM MEINER

 • Forskarane må engasjera seg meir i universitetspolitikken 21. nov. 2014 05:00

  Me er heilt einige med Arne Selvik i at det ville vore langt betre for universitetsdemokratiet om endå fleire forskarar viste interesse for den interne politikken på eit universitet. Slik vil universitetsdemokratiet koma sterkare ut, skriv ansvarleg redaktør Martin Toft.

Siste kommentarar Meir...

FØLG OSS PÅ FACEBOOK