print logo

Uniforum

 • Nytt register skal kvalitetssikre europeiske, vitenskapelige publikasjoner 29. mai. 2015

  Eksperter fra hele Europa er i dag i Bergen for å markere starten på ERIH PLUS, et europeisk register for vitenskapelige tidsskrifter innenfor humaniora og samfunnsvitenskap. Registeret skal bygges opp og driftes av Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste.

 • Smykke som kapital, makt og magi 28. mai. 2015 ingunn-rostad-og-marianne-vedeler

  – Ideen om å laga ei bok og eit utstilling om smykke dukka opp for to år sidan, fortel Ingunn Marit Røstad. Saman med Marianne Vedeler er ho redaktør for boka «Smykker. Personlig pynt i kulturhistorisk lys».

 • Nils Christie er død, 87 år gammel 28. mai. 2015 nils-christie

  Det er med stor sorg at vi mottok budskapet om at Nils Christie døde brått 27. mai, skriver Institutt for kriminologi og rettssosiologi på sine nettsider.

 • Går til kamp for valgte ledere ved universiteter og høgskoler 26. mai. 2015 ole-petter-ottersen-1

  Forslaget med å svekke ordningen med valgt rektor hviler ikke på forskning eller erfaring, men kun på det premisset at det finnes dyktigere ledere utenfor institusjonen enn innenfor, skriver kjente norske akademikere i et felles opprop.

 • Abelprisvinner John Nash jr. døde i trafikkulykke 26. mai. 2015 Nash

  Abelprisvinner John Nash jr. og hans kone Alicia døde i en trafikkulykke i New Jersey pinseaften. Den 19. mai fikk han og Louis Nirenberg utdelt Abelprisen i Universitetets aula.

 • UiO satser på Sør-Afrika 26. mai. 2015 uio-delegasjon-sor-afrika

  En stor delegasjon fra Universitetet i Oslo reiste i vinter til Sør-Afrika for å diskutere samarbeidsmuligheter. ­CO²-lagring er ett av flere nye satsingsfelt.

 • Studentene som skulle omskoleres til nazister 23. mai. 2015 studenter-sennheim

  Ketil Gaustad er 93 år og blant de siste gjenlevende av studentene som ble arrestert av tyskerne i 1943. I Tyskland var målet å omskolere studentene til gode nazister.

 • Tar Ida med til Japan 22. mai. 2015 j%C3%B8rn%20hurum%20og%20ida

  Fossilet Ida skal synast fram på ei utstilling om evolusjonen på Naturhistorisk museum i Tokyo. – Eg gler meg, seier Idas «far» Jørn Hurum.

 • Legger fram hemmelige bevis i iranersaken 22. mai. 2015 hamideh-kaffash

  Kongen i statsråd har godkjent bevisførsel av gradert informasjon og bruk av skyggeadvokat i statens forsvar mot to NTNU-stipendiaters saksøking av Utlendingsnemda.

 • Knusende dom over Kvalitetsreformen 22. mai. 2015 regnvat-velkomsseremoni

  Ti år etter Kvalitetsreformen er studiegjennomføringen fortsatt svak. Kun 6 av 10 studenter gjennomfører studieløpet.

Meir...

Tema

Arrangementer ved UiO

Nytt fra forskning.no

UiO i media

Error: Server returned HTTP response code: 500 for URL: http://myportal.cyberwatcher.com/v4/uio/readonly/rss.aspx?userid=27657&archive=0&filter=1&enc=ISO-8859-1&templates=1122592

UNIFORUM MEINER

 • Akademisk kontakt opnar dører 26. mai. 2015 05:00

  Akademisk kontakt kan opna dører i Kina som framleis er stengde, skriv ansvarleg redaktør Martin Toft i Uniforums leiarspalte.

Siste kommentarar Meir...

FØLG OSS PÅ FACEBOOK