Forside

 • anders_tyvand-3 Frykter studenter fra fattige land vil falle utenfor 30. mai. 2016

  Statssekretær Bjørn Haugstad har god tro på at nye program vil komme flere studenter til gode, enn den gamle kvoteordningen, mens KrF er bekymret for innretningen og at studenter fra fattige land taper.

Uniforum meiner

Leserbrev

Meir ...

Kommentarer

Siste kommentarar Meir ...

Besøk oss på Facebook


 • anders_tyvand-3 Frykter studenter fra fattige land vil falle utenfor 30. mai. 2016

  Statssekretær Bjørn Haugstad har god tro på at nye program vil komme flere studenter til gode, enn den gamle kvoteordningen, mens KrF er bekymret for innretningen og at studenter fra fattige land taper.

 • kristian-gundersen-nett Akademisk krangel mellom UiO-professorar 27. mai. 2016

  Biologiprofessor Kristian Gundersen meiner sosialantropologiprofessor Thomas Hylland Eriksens forsking blir filtrert gjennom det fleirkulturelle prosjektet hans. Eriksen kvitterer med at det er openbert at Gundersen ikkje veit noko særleg om han og forskinga hans.

 • barkvold-pal-od – Det er svært viktig at det ikke blir en blårusstilling 26. mai. 2016

  OD-dekan Pål Barkvoll ønsker seg ansatt rektor med ekstern styreleder. Men også han er bekymret over hva dette kan gjøre med rektorembetet over tid.

 • streikem%C3%B8te%20to%20copy – En svært krevende mekling førte fram 26. mai. 2016

  – Vi har beholdt vår forhandlingsrett på pensjon, og fått på plass en bedre lønnsprofil for våre medlemsgrupper, uttaler forhandlingsleder i Unio Stat, Petter Aaslestad.

 • khrono-pranab-dhakal-17 Mangler 100 000 kroner for å kunne takke ja til plass på NTNU 25. mai. 2016

  Pranab Dhakal fra Nepal har kommet inn på master i vannkraftutbygging ved NTNU, men han har et stort problem: Innen 1. juni må han sette inn over 100.000 kroner på en norsk konto.

 • iransak-universitetsavisa Nye retningslinjer fra UD: Kontrollen av studenter og forskere fra Iran er endret 25. mai. 2016

  Lovverket er endret og Utenriksdepartementet har gitt norske universiteter og høyskoler oppdaterte retningslinjer for kontroll av kunnskapsoverføring. Det kan føre til endringer i hvordan søknader fra iranere blir behandlet ved NTNU.

 • andrew-wiles-10-nett Andrew Wiles: – Finst framleis mange uløyste matematiske gåter 24. mai. 2016

  I 1994 klarte Andrew Wiles å finna løysinga på Fermats siste teorem. I dag får han Abelprisen i matematikk for det arbeidet. – Det finst framleis uløyste gåter som unge matematikarar kan gå laus på, seier han til Uniforum.

 • ordboka-flytter-til-bergen-2-nett Språksamlingane er på veg til Bergen 23. mai. 2016

  No er alle råtekstane til Norsk Ordbok og språksamlingane i Oslo pakka ned i kartongar. Det første flyttelasset gjekk frå Oslo til Bergen denne månaden.

 • streikevakter%20en%20copy HF og SV kan bli tatt ut i streik 20. mai. 2016

  Meklingen i det statlige tariffoppgjøret pågår. Hvis det ikke blir enighet innen fristen natt til torsdag 26. mai, kan 320 UiO-ansatte bli tatt ut i streik.

 • tabasson-fanaian-2-nett Flyktningar får akademisk praksis på UiO 20. mai. 2016

  – Dette er ein fin sjanse for meg til å få god arbeidserfaring. Det seier Tabassom Fanaian som er den første flyktningen som har fått plass på akademisk praksis ved UiO.

Meir ...

Tilbakeblikk

 • 12.mai_dns_aulatrapp_muv_13542 Nasjonal konsert på Universitetsplassen 12. mai. 2016

  Den norske Studentersangforening (DNS) holder sin tradisjonelle 17. mai-konsert i Aulatrappen. Torstein Grythe dirigerer, og festkledte barn har funnet de beste tilhørerplassene ved søylene.

Kunst

 • 7.ingstadmonumentet-beskaret.jpg-kunstspalte Sammen på sokkel 12. mai. 2016 12:00

  Nytt Vikingtidsmuseum har fått stor oppmerksomhet i det siste. Til høyre for inngangen står den eneste dobbelbysten i UiOs kunstsamling, monumentet over Anne Stine og Helge Ingstad.

Tema

Arrangementer ved UiO

i dag mai.
10:00, Oslo, Blindern, Eilert Sundts hus A, auditorium 3
i dag mai.
17:00, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus
i dag mai.
17:00, oppmøte i Urtehagen
01 jun.
18:00, oppmøte foran Lids hus (Botanisk museum)

Universitetet i Oslo i media

Fra andre universitetsaviser