print logo

Forsiden

 • Dekankandidatane på HF skal duellera 17. okt. 2014

  Dekankandidatane Arne Bugge Amundsen og Jens Braarvig møter kvarandre for første gong i ein verbal duell måndag 20. oktober.

 • Sju Jahreprisvinnarar har fått nobelprisen i medisin 17. okt. 2014 helin-kristian-far-jahre-prisen

  – Ekteparet May-Britt og Edvard Moser er dei sjuande Jahreprisvinnarane som seinare har fått nobelprisen i medisin. Det viser kor treffsikker juryen for Jahreprisane er. Det sa UiO-rektor Ole Petter Ottersen då han delte ut Anders Jahres store medisinske pris til dansken Kristian Helin i går.

 • Kunnskapsministeren overlet skulepengar til Stortinget 17. okt. 2014 roe-isaksen-hioa-2-nett

  Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen trur framleis det er ein god ide med skulepengar for utanlandske studentar. Men no overlet han avgjerda til Stortinget, skriv På Høyden.

 • Kulturministeren vil finna ei framtidig løysing for språksamlingane 16. okt. 2014 widvey-thorhild38260_full

  Kulturminister Thorhild Widvey har bede Universitetet i Oslo om eit møte om språksamlingane for å få viktig informasjon, slik at dei kan finna fram til ei god og konstruktiv løysing for framtida.

 • 150 studentar utestengde frå norske lærestader 16. okt. 2014 blinder-nett-1

  60 av dei 150 studentane som er utestengde frå norske lærestader har vore studentar ved UiO, skriv VG.

 • Hans Rosling vil kjempa mot ebolaepidemien 16. okt. 2014 rosling-gates-ottersen-o-p.stort

  Den svenske medisinprofessoren Hans Rosling avlyser alle avtalar og drar til Vest-Afrika for å hjelpa FN i kampen mot ebola. – Denne epidemien held på å vinna over oss, sa han i ein debatt med Melinda Gates på UiO i går.

 • Reprosentralen har fått svart belte i miljømerking 16. okt. 2014 tormod-lien-og-catharina-e

  Reprosentralen ved Universitetet i Oslo er funnen kvalifisert til den øvste graden av Svanemerket for å utføra produksjonen av trykksaker mest mogleg miljøvennleg.

 • Ba UiO videreføre det norske universitetssamarbeidet i Normandie 16. okt. 2014

  Da en delegasjon fra Caen besøkte Universitetet i Oslo, var hovedmålet å forsøke å overtale universitetet til å videreføre sin deltakelse i Fransk-norsk senter for utveksling og samarbeid. Nå skal også Universitetet i Bergen og NTNU vurdere sin deltakelse i senteret.

 • Forskingsanlegg for folk og fe 16. okt. 2014 as-anleggsarbeid-med-sauer

  I landsbruksbygda Ås skal det i 2019 stå klar nye forskingsbygningar til om lag 8 milliardar kroner når Veterinærhøgskulen og Universitetet for miljø- og biovitskap både er blitt fusjonerte og samlokaliserte til Noregs miljø- og biovitskaplege universitet (NMBU).

 • Truleg stor reduksjon i talet på avrettingar i Kina 15. okt. 2014 dodsstraffseminar-ved-uio-i-sentrum

  – Me har grunn til å tru at talet på avrettingar i Kina har gått ned med 80 prosent sidan 2007. Det er eit av mange gode døme på at avskaffing av dødsstraff er i medvind, seier den amerikanske jussprofessoren Franklin Zimring.

Meir...

Tema

Arrangementer ved UiO

Nytt fra forskning.no

UiO i media

UNIFORUM MEINER

 • Nobelpris i medisin er ein siger for forskings-Noreg! 9. okt. 2014 05:00

  Når to av dei første forskarane som nytta seg av denne nyskapinga, no har hanka inn ein nobelpris i medisin, kan ikkje SFF-ane kallast noko annan enn ein stor suksess, skriv ansvarleg redaktør Martin Toft.

LESERBREV

Siste kommentarar Meir...

FØLG OSS PÅ FACEBOOK