print logo

Uniforum

 • – Eit renommé-tap for UiO 29. jul. 2015 magnus-rindal-nett

  – Forliket er både eit økonomisk tap og eit renommé-tap for Universitetet i Oslo. Det synest tidlegare styreleiar for Norsk Ordbok, Magnus Rindal. Universitetsdirektøren meiner oppseiingane var naudsynte.

 • Manko på 13 200 studentboliger for å nå målet 29. jul. 2015 therese_eia_leroen_valg_hoved-web

  En ny undersøkelse fra Norsk studentorganisasjon (NSO) viser at under 15 prosent av landets studenter har tilgang på studentbolig.

 • Forlik mellom UiO og tilsette i Norsk Ordbok 28. jul. 2015 ordboka-5-nett

  Universitetet i Oslo har inngått eit forlik med fem tilsette i Norsk Ordbok som hadde varsla søksmål mot universitetet for usakleg oppseiing.

 • 1,3 milliarder til utstyrsmidler 26. jun. 2015

  Forskningsrådet skal dele ut nærmere 1,3 milliarder kroner til forskningsanlegg, laboratorier, utstyr og databaser. 29 prosjekter har sluppet gjennom nåløyet. Universitetet i Oslo leder fire av prosjektene.

 • Blinker ut fem verdensledende forskningsmiljøer på UiO 26. jun. 2015 sollid-ludvig-mot-veggen

  Fem toppforskningsmiljøer i språk, psykologi, medisin, materialvitenskap og samfunnsøkonomi skal bli enda bedre og hevde seg i verdenstoppen. Universitetet i Oslo gir dem derfor 31,2 millioner kroner ekstra.

 • Villa Eika er blitt miljøsertifisert 25. jun. 2015 villa-eika-nett

  Studentparlamentets hovudkvarter, Villa Eika kan no kalla seg eit miljøfyrtårn. – Dette har me jobba for i heile valperioden, seier studentpolitikar Tina Alvær.

 • Utlendingsnemndas advokat: De overspilte 25. jun. 2015 ntnu-professorer-i-retten

  Utlendingsnemdas advokat mener forklaringene til de to NTNU-professorene som vitnet i iranersaken bar preg av at de ønsket å hjelpe stipendiatene sine. Beskyldningene blir blankt avvist.

 • – Farlegast å vera akademikar i Syria og Irak 24. jun. 2015 scholars-at-risk-3-nett

  – Akkurat no er det mest risikabelt å vera student eller universitetslærar i Syria og Irak. Det viser rapporten vår «Free to Think», seier Robert Quinn som er dagleg leiar for Scholars at Risk.

 • 333 angrep mot akademikere 24. jun. 2015 shirin-1-nett

  Hver eneste uke de siste fire årene har det funnet sted angrep mot akademikere og studenter et eller annet sted i verden. — Urovekkende, sier direktøren i Scholars at Risk.

 • Ektepar deler UiOs forskningspris 23. jun. 2015 fjell-anders-og-walhovd-kristine

  Ekteparet Kristine Beate Walhovd og Anders Martin Fjeld på Psykologisk institutt er tildelt UiOs forskningspris for 2015 for forskningen på livsløpsendringer i hjerne og kognisjon.

Meir...

Tema

Arrangementer ved UiO

Nytt fra forskning.no

UiO i media

UNIFORUM MEINER

 • Valreglementet må endrast 19. jun. 2015 05:00

  Det viktigaste tiltaket som kan setjast i verk for at valoppslutnaden på UiO skal bli større, er at alle dei tilsette sine stemmer på UiO tel likt, meiner ansvarleg redaktør Martin Toft

Siste kommentarar Meir...

FØLG OSS PÅ FACEBOOK