print logo

Uniforum

 • Universitetsrektorene i Oslo og Bergen vil bevare rektorvalget 16. apr. 2015 slutten-pa-valget-copy

  For tre uker siden gikk regjeringen inn for at universiteter og høgskoler i hovedsak skulle ha tilsatt rektor med ekstern styreleder. Universitetsrektorene Ole Petter Ottersen (UiO) og Dag Rune Olsen (UiB) argumenterer i et felles leserinnlegg imot dette synspunktet.

 • UD til universitet og høgskoler: Studenter kan lage kjernefysiske, kjemiske og biologiske våpen 14. apr. 2015 kjemi20lab20r120realfagsbygget20n

  I et brev til norske universiteter og høgskoler lister Utenriksdepartementet opp en rekke studier der det er fare for ulovlig kunnskapsoverføring.

 • Markerer 40 år med en konflikt verden ikke ser 13. apr. 2015 hand20viser20frem20bilde20foto20thea20willoch20njaastad

  Torturen, volden, forsvinningene og de vilkårlige fengslingene fortsetter å ramme det saharawiske folket i Vest-Sahara. Fortsetter gjør også SAIHs kamp for oppmerksomhet om konflikten som har herjet gjennom 40 års marokkansk okkupasjon.

 • NHO støttar satsing på havteknologi og livsvitskap 10. apr. 2015 kristin-skogen-lund-i-nho

  – Noreg må bli verdsleiande på livsvitskap og havteknologi. Derfor støttar me bygginga av dei to toppforskingssentra i Oslo og Trondheim, seier NHO-direktør Kristin Skogen Lund.

 • – Viktigare enn kampen om tungtvatnet 9. apr. 2015 sverre-kokkin-2-nett

  – Senkinga av dei seks skipa på Nylands og Akers Mekaniske verksted i november 1944 var viktigare for krigens gang enn tungtvassaksjonen i Vemork. Det meiner Sverre Kokkin (89), som var med i Pelle-gruppa som stod bak aksjonen.

 • NTNU best av de norske på ny ranking 8. apr. 2015 gunnar_bovim-wnn-fusjon

  NTNU gjør det best av de norske universitetene og høgskolene som er med i den internasjonale sammenligningen U-Multirank. UiO er nummer 3 av de 13 norske.

 • UiO får 45 av 185 fordelte talentstillinger 8. apr. 2015 haugstad_litteraturhuset

  300 talentfulle unge forskere skal ansettes ved landets universiteter og høyskoler. Nå er 185 av stillingene fordelt.

 • Avviser at øyremerkte pengar fylgjer språksamlingane 8. apr. 2015 arne-emil-kristoffersen-nett-copy

  Statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag i Kulturdepartementet meiner at pengane som i dag har fylgt Norsk Ordbok og språksamlingane ved UiO, må bli med vidare til ein annan institusjon om UiO ikkje lenger vil ha dei med på laget, melder P4. Det avviser instituttleiar Kristian Emil Kristoffersen.

 • UiO-forskere har brukt flere millioner på verdiløs publisering 7. apr. 2015 public-opo

  Villedende markedsføring har lokket UiO-forskere til å betale for verdiløs publisering.

  – Jeg blir opprørt av den aggressive og useriøse markedsføringen våre ansatte blir utsatt for, kommenterer rektor Ole Petter Ottersen.

 • UiO vil ha møte om språksamlingane 7. apr. 2015 gunn-elin-bjorneboe-tre-copy

  Universitetet i Oslo ber om eit møte med Kunnskapsdepartementet og Kulturdepartementet for å få ei løysing på framtida til språksamlingane.

Meir...

Tema

Arrangementer ved UiO

Nytt fra forskning.no

UiO i media

UNIFORUM MEINER

 • Eit nyttig og naudsynt arbeid 13. mar. 2015 14:48

  Gjennom den «indremedisinske analysen» av UiO som desse gruppene skal utføra på vegner av Universitetsstyret, kan det koma fram gode forslag som kan gjera UiO til ein betre stad å vera for både forskarar, studentar og andre tilsette, skriv ansvarleg redaktør Martin Toft om oppfylginga av rapporten til den internasjonale strategiske rådgjevingsgruppa (SAB) .

Siste kommentarar Meir...

FØLG OSS PÅ FACEBOOK