print logo

Forsiden

 • Norske forskere gjør det bra i europeisk IKT-tildeling 2. okt. 2014

  Norske IKT- forskere har en høyere suksessrate enn gjennomsnittet i resten av Europa. Det viser den første oversikten over hvem som har fått penger fra Horisont 2020, melder Forskningsrådet.

 • Ole Petter Ottersen: – UiO burde liggja blant verdas 15 beste 2. okt. 2014 opo-pa-lab

  -- Dersom me tenkte oss at det fanst ei ideell rangering som spegla heile samfunnsoppdraget vårt, så burde UiO liggja blant dei 15 beste i verda på denne lista. Det seier rektor Ole Petter Ottersen i ein kommentar til at UiO er på 186.-plass i verda på Times Higher Educations universitetsrangering.

 • UiO er framleis det beste universitetet i Noreg 1. okt. 2014 blinder-nett-1

  Universitetet i Oslo er framleis det beste universitetet i Noreg, og er nummer 186 i verda, ifylgje den siste universitetsrangeringa til Times Higher Education.

 • Menneskerettsaktivist fra Bahrain får Studentenes fredspris 2015 1. okt. 2014 ayat

  Den 23 år gamle studenten og menneskerettsaktivisten Aayat Alqormozi fra Bahrain får Studentenes fredspris for sin innsats i kampen for menneskerettigheter og demokrati.

 • Mekling om ny Kopinor-avtale 1. okt. 2014

  Forhandlinger om ny Kopinor-avtale har brutt sammen og er sendt til Riksmekleren. Kopinor har brukt store ressurser på å utvikle et verktøy for digitale kompendier som institusjonene ikke vil ha, og som Kopinor ikke vil fortelle hva har kostet.

 • Sykestipend for studenter blir utvidet 1. okt. 2014 studentar-pa-uio

  Fra neste sommer vil sykemeldte studenter med deltidsjobb også kunne få sykestipend fra Lånekassen.

 • Ynskjer meir fleksibel praksisordning for lektorar 30. sep. 2014 roe-isaksen-m-elev-nett

  – Det er naudsynt å gjera noko med dagens Praktisk-pedagogiske utdanning (PPU). Den må bli både meir fleksibel og meir praksisnær, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til Uniforum etter å ha lansert lærarløftet i formiddag.

 • Finanskort holdes tett til brystet 29. sep. 2014 torbjorn_haegeland

  Utvalget som skal se på nytt finansieringssystem for UH-sektoren vurderer om en del av finansieringen skal knyttes til spesifikke satsinger, eller avtaler med hver enkelt institusjon.

 • Vant Forsker Grand Prix med nesespray mot overdoser 29. sep. 2014 skulberg-arne-vant%20forsker-grand-prix

  NTNU-stipendiat Arne Skulberg er Norges beste forskningsformidler. Lørdag vant han Forsker Grand Prix 2014 med forskningen om nesespray mot heroinoverdoser.

 • Ingen signaler fra Røe Isaksen 26. sep. 2014 roe-isaksen-3-nettet

  Alle institusjonene fikk sine ti minutter hver på å presentere sine tanker om hvor de ser seg selv i 2020 overfor statsråden i Stavanger sist torsdag. Det kom ingen signaler om hvilke fusjoner regjeringen ønsker seg.

Meir...

Tema

Arrangementer ved UiO

Nytt fra forskning.no

UiO i media

UNIFORUM MEINER

 • Ta kritikken frå Svein Sjøberg på alvor! 17. sep. 2014 14:44

  No er det på tide at leiinga ved Institutt for lærarutdanning og skuleforsking kjem fram og svarar på kritikken frå Svein Sjøberg, Birgit Brock-Utne og Knut Kjeldstadli, skriv ansvarleg redaktør Martin Toft.

LESERBREV

Siste kommentarar Meir...

FØLG OSS PÅ FACEBOOK