print logo

Forsiden

 • Regjeringa fordelte 100 ekstra rekrutteringsstillinger 19. des. 2014 roe-isaksen-hioa-2-nett

  I budsjettforliket ble 100 nye rekrutteringsstillinger til universiteter og høyskoler lagt inn i statsbudsjettet for 2015. UiO får ni av dem. I forliket ble det bestemt at 50 av stillingene skal fordeles mellom universitetene i Agder, Stavanger og Nordland.

 • Bokstavelig talt eller i overført betydning? 19. des. 2014 sigrid-lossius-falkum-1-nett

  Pippi står i bokhylla. Dreier det seg om jenta eller boka? Språkforsker Ingrid Lossius Falkum har fått sju millioner fra Forskningsrådet for å forske på hvordan barn lærer å bruke figurativt språk.

 • 54 personer fanget av spionfilter 18. des. 2014 iranergrafikk3

  En rekke iranere, syrere og pakistanere har blitt fanget av det akademiske filteret som skal hindre ulovlig kunnskapsoverføring og produksjon av masseødeleggelsesvåpen.

 • Dansk skandaleforsker granskes for dokumentfalsk 18. des. 2014 penkowa-milena

  Den danske hjerneforskeren bak Nordens største forskningsskandale fortsetter å skape bølger. Milena Penkowa blir nå etterforsket for dokumentfalskneriet som lå bak forskningsjukset mer enn ti år tilbake.

 • Norske forskarar får 50 millionar til klimaforsking 16. des. 2014 nils-stenseth-nett

  Tre forskingsgrupper i økologi og evolusjon frå UiO, NTNU og Universitetet i Tromsø får til saman 50 millionar kroner frå Forskingsrådet. – Dette viser at me er sterke når me står saman, seier Nils C. Stenseth, som leier prosjektet.

 • Lodve Solholm: – Snakk opp verdien av Norsk Ordbok! 16. des. 2014 solholm_lodve_foto-anders-aanes

  – No må ingen leiarar ved Universitetet i Oslo snakka ned verdien av innsatsen til dei tilsette ved språksamlingane og Norsk Ordbok, seier styreleiar Lodve Solholm i Nynorsk kultursentrum i ei pressemelding.

 • Forskning på vevsprøver fra døde barn var ulovlig 15. des. 2014 rettsmedisin

  Statens helsetilsyn fastslår nå at rettsmedisineres forskning på prøver fra døde barn uten å få foreldrenes samtykke på forhånd, var ulovlig

 • Universitetet i Oslo anno 2030 15. des. 2014 studentbolig-nett

  Om femten år kan UiOs campus på Blindern være midtpunktet i en pulserende og attraktiv bydel som syder av liv også på kveldstid.

 • Thomas Piketty trekte 500 til Universitetets aula 12. des. 2014 thoma-pikkety-nett

  Den franske økonomistjerna Thomas Piketty gir ut den verdsberømte boka si «Kapitalen i det 21. århundre» på norsk denne månaden. Det blei markert med eit stormøte i Universitetets aula i formiddag.

 • – Den illegale handelen med kulturskattar må stansast 12. des. 2014 brody-nett

  – Verdssamfunnet bør bli flinkare til å hindra ran av kulturskattar også i land som ikkje er ramma av krig, seier Neil Brodie, ein av verdas fremste ekspertar på illegal handel av kulturskattar.

Meir...

Tema

Arrangementer ved UiO

Nytt fra forskning.no

UiO i media

UNIFORUM MEINER

 • I skuggen av Nobels fredspris 11. des. 2014 12:00

  Universitetet i Oslo og den norske regjeringa må engasjera seg for å betra forholda for universitetstilsette i Pakistan, skriv ansvarleg redaktør Martin Toft.

Siste kommentarar Meir...

FØLG OSS PÅ FACEBOOK