Forside

 • fagforeningsallmote-nett-2 Godt nøgd med tilbodet frå staten 6. mai. 2016

  – Den lokale potten i år er stor og gir eit større handlingsrom i dei lokale forhandlingane, synest hovudtillitsvald Christer Wiik Aram i Akademikarane ved UiO. Han avviser NTL-leiar Ellen Dalens påstand om at dei har falle medlemane sine i ryggen.

Uniforum meiner

Leserbrev

Kommentarer

Siste kommentarar Meir ...

Besøk oss på Facebook


 • fagforeningsallmote-nett-2 Godt nøgd med tilbodet frå staten 6. mai. 2016

  – Den lokale potten i år er stor og gir eit større handlingsrom i dei lokale forhandlingane, synest hovudtillitsvald Christer Wiik Aram i Akademikarane ved UiO. Han avviser NTL-leiar Ellen Dalens påstand om at dei har falle medlemane sine i ryggen.

 • ellen-dalen-2-nett NTL-leiar Ellen Dalen: - Staten undergrev streikeretten 6. mai. 2016

  – Staten vil bytta ut generelle lønnstillegg med lokale og undergrev dermed streikeretten. Det meiner Ellen Dalen som er leiar for Norsk tenestemannslag ved UiO. Om Riksmeklaren ikkje får til ein avtale, kan det bli streik i staten frå midnatt 25. mai.

 • kristian-gundersen-nett Enda en runde for vitenskapsombudet 5. mai. 2016

  – Forslaget oser av mistillit, sa professor Kristian Gundersen da universitetsstyret behandlet forslag til mandat for nytt vitenskapsombud. Nå skal ledelsen komme med et nytt forslag på styremøtet i juni.

 • oyvind-osterud-allmote-nett – Det er i krisesituasjon det er viktig om rektor er valgt eller ansatt 4. mai. 2016

  Ingen styringsmodell garanterer gode ledere. Men når det skjærer seg, er det helt avgjørende hvem lederen står til ansvar overfor, påpekte Øyvind Østerud på et allmøte i dag.

 • jorgen-sondergaard-nett Dansk ekspert: Studiegjennomføring handler om mye mer enn kvalitet 4. mai. 2016

  Det er ikke nødvendigvis institusjonene sin feil at studentene bruker for lang tid på studiene. Det mener Jørgen Søndergaard, som ledet det danske arbeidet med kvalitet i høyere utdanning.

 • universitetet_agder-1_1 5,8 milliarder på bok. Ubrukte midler hoper seg opp i akademia 4. mai. 2016

  Norske universiteter og høgskoler har 5,8 milliarder kroner stående som ubrukte midler, og summen er økende.

 • penger-til-oseberg-nett-1 Gir 30 millionar til redningsaksjonen for Osebergsamlinga 3. mai. 2016

  Regjeringa og UiO løyver til saman 30 millionar kroner til prosjektet Saving Oseberg II i forslaget til statsbudsjett for 2017. Det kunngjorde kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i Vikingskipshuset i formiddag.

 • ole-petter-ottersen-frderiksgate-2-nett – EU-satsinga har gitt resultat 3. mai. 2016

  UiO skårar klart best av dei norske universiteta når det gjeld EU-pengar både i totalt omfang og fordelt på kvar vitskapleg tilsett. Det synest rektor Ole Petter Ottersen er eit svært viktig funn i Tilstandsrapporten 2016.

 • roe-isaksen-og-forskninsbarometeret-nett-2 Torbjørn Røe Isaksen: – Forskinga i medisin og helsefag er god, men ikkje god nok 2. mai. 2016

  Noreg er god, men ikkje god nok i forsking i medisin og helsefag. – Institusjonane bør heva ambisjonane, og sjå på korleis dei kan ta steget opp mellom dei fremste aktørane på feltet, meiner kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

 • roe-isaksen-forskningsbarometeret-nett-1 – Kvalitetsreforma heldt ikkje det den lova studentane 2. mai. 2016

  – Kvalitetsreforma var naudsynt, men har ikkje oppfylt dei resultata som var førespegla for studentane, seier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til Uniforum. Kvar fjerde student fell frå, viser tilstandsrapporten for høgare utdanning.

Meir ...

Tilbakeblikk

Kunst

 • 00572ur Malt energi 26. apr. 2016 15:49

  Hvordan kan et menneske oversettes til en malt flate? I portretter forsøker kunstnere å få dette til. Det gjør portrettgenren interessant.

Tema

Arrangementer ved UiO

i dag mai.
10:03, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus
08 mai.
11:00, Vikingskipshuset
08 mai.
14:00, Tøyen hovedgård

Universitetet i Oslo i media

Fra andre universitetsaviser