print logo

Uniforum

 • Går til kamp for valgte ledere ved universiteter og høgskoler 26. mai. 2015 ole-petter-ottersen-1

  Forslaget med å svekke ordningen med valgt rektor hviler ikke på forskning eller erfaring, men kun på det premisset at det finnes dyktigere ledere utenfor institusjonen enn innenfor, skriver kjente norske akademikere i et felles opprop.

 • Abelprisvinner John Nash jr. døde i trafikkulykke 26. mai. 2015 Nash

  Abelprisvinner John Nash jr. og hans kone Alicia døde i en trafikkulykke i New Jersey pinseaften. Den 19. mai fikk han og Louis Nirenberg utdelt Abelprisen i Universitetets aula.

 • UiO satser på Sør-Afrika 26. mai. 2015 uio-delegasjon-sor-afrika

  En stor delegasjon fra Universitetet i Oslo reiste i vinter til Sør-Afrika for å diskutere samarbeidsmuligheter. ­CO²-lagring er ett av flere nye satsingsfelt.

 • Studentene som skulle omskoleres til nazister 23. mai. 2015 studenter-sennheim

  Ketil Gaustad er 93 år og blant de siste gjenlevende av studentene som ble arrestert av tyskerne i 1943. I Tyskland var målet å omskolere studentene til gode nazister.

 • Tar Ida med til Japan 22. mai. 2015 j%C3%B8rn%20hurum%20og%20ida

  Fossilet Ida skal synast fram på ei utstilling om evolusjonen på Naturhistorisk museum i Tokyo. – Eg gler meg, seier Idas «far» Jørn Hurum.

 • Legger fram hemmelige bevis i iranersaken 22. mai. 2015 hamideh-kaffash

  Kongen i statsråd har godkjent bevisførsel av gradert informasjon og bruk av skyggeadvokat i statens forsvar mot to NTNU-stipendiaters saksøking av Utlendingsnemda.

 • Knusende dom over Kvalitetsreformen 22. mai. 2015 regnvat-velkomsseremoni

  Ti år etter Kvalitetsreformen er studiegjennomføringen fortsatt svak. Kun 6 av 10 studenter gjennomfører studieløpet.

 • Veien til professor. UiO ønsker kontroll over opprykksprosessen. 21. mai. 2015 ragnhild-hennum

  – UiO ser det som en fordel at vi i tillegg til minimumskravene kan fastsette egne stillingskrav, uttaler prorektor Ragnhild Hennum.

 • Aarhus-rektor: - Me fekk for topptung administrasjon 21. mai. 2015 brian-bech-nielsen-1-nett

  Det blei mykje bråk etter at Aarhus Universitet fusjonerte med fire mindre institusjonar i 2007. – Den største feilen me gjorde, var å sentralisera administrasjonen, seier dagens rektor Brian Bech Nielsen.

 • – Danske fusjoner umulige med valgte rektorer 20. mai. 2015 oddershede_copy

  – Jeg vet det er politisk ukorrekt å si her i Norge, men… den danske fusjonsprosessen hadde ikke vært mulig med valgte rektorer. Det sier den frittalende tidligere rektoren ved Syddanske Universitet, Jens Oddershede, som er én av Nordens mest kunnskapsrike fusjonspraktikere, med ti sammenslåinger på samvittigheten.

Meir...

Tema

Arrangementer ved UiO

Nytt fra forskning.no

UiO i media

UNIFORUM MEINER

 • Akademisk kontakt opnar dører 26. mai. 2015 05:00

  Akademisk kontakt kan opna dører i Kina som framleis er stengde, skriv ansvarleg redaktør Martin Toft i Uniforums leiarspalte.

Siste kommentarar Meir...

FØLG OSS PÅ FACEBOOK