print logo

Uniforum

 • Veksthusa i Århus set byen på kartet 27. apr. 2015 veksthus-med-molle

  Dei nye veksthusa i Botanisk hage i Århus har på eitt år blitt ein av Danmarks nest største by sine store attraksjonar. Over 195 000 personar har besøkt det nyrenoverte anlegget sidan det opna i fjor.

 • 6000 besøkte UiO-festivalen 27. apr. 2015 uiofestival-ballonger-1-nett

  Maj Britt Andersen var mest populær under UiO-festivalen og trekte åleine 600 unge publikummarar. Det opplyser festivalsjef Gjøril Songvoll til Uniforum.

 • Godt samarbeid med kinesiske forskere 24. apr. 2015

  Forskningssamarbeidet med partneruniversitetene i Kina fortsetter, men flere norske forskere nektes visum til Kina og flere kinesiske forskere hindres i å besøke Norge. Det hender også at aktiviteter av mer offisiell art stoppes, sier rektor Ole Petter Ottersen.

 • Skal ha språkmøte i Oslo 24. apr. 2015 olsen%20dag%20rune

  Måndag skal ein UiB-delegasjon treffa statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet og fortelja han at UiB gjerne kan ta over nokre pengar frå UiO.

 • Kina stoppet norsk-kinesisk miljøkonferanse 24. apr. 2015 rolf-vogt-2-nett

  Norske og kinesiske forskere inviterte i mars til en stor miljøkonferanse i Beijing, men konferansen måtte avlyses på kort varsel. Tillatelsen fra kinesiske myndigheter ble aldri innvilget.

 • Lurt av tidsskriftet Public Service Review 23. apr. 2015 4.morten-dehlen-2

  Rektor Ole Petter Ottersen har karakterisert virksomheten til tidsskriftet Public Service Review som kriminell. Blant UiO-forskerne som har publisert i tidsskriftet, er dekanene Morten Dæhlen og Hans Petter Graver.

 • Studieplassar for UiO-studentar i utlandet står tomme 23. apr. 2015 regnvat-velkomsseremoni

  Over heile verda står utvekslingsplassar for UiO-studentar tomme. Det viser eit oversyn Uniforum har fått.

 • Drog til Japan likevel 23. apr. 2015 ingvild-ulven-osto-tokyo-2-nett

  – Eg blei rådd til ikkje å ta eit utanlandsopphald i Japan medan eg tok Lektorprogrammet på UiO. For meg var det heilt utenkjeleg ikkje å delta på studentutveksling på studiet. Då eg fekk sjansen til å dra, sa eg sjølvsagt ja, seier Ingvild Ulven Østbø.

 • – Heilt absurd å leggja vekt på biologisk alder 22. apr. 2015 elisabeth-staksrud-12-copy

  – Så lenge ein forskar ikkje innfrir dei biologiske aldersgrensene til Forskingsrådet, blir ikkje forskaren sin søknad vurdert. Det meiner førsteamanuensis Elisabeth Staksrud ved Institutt for media og kommunikasjon, UiO.

 • UiO får real oppgang i antall søkere 22. apr. 2015 apen-dag-studenter-nett

  Universitetet i Oslo har en kraftig oppgang i antall søkere. Realfagutdanninger øker mest og har 17 prosent flere med fagene som førstevalg i år sammenlignet med fjoråret.

Meir...

Tema

Arrangementer ved UiO

Nytt fra forskning.no

UiO i media

UNIFORUM MEINER

 • Naudsynt med impulsar frå andre land 23. apr. 2015 15:13

  Det er viktig og flott at UiO no set i gang ein ekstra innsats for å spreia bodskapen om alle studieplassane ved utanlandske universitet som står til disposisjon for UiO-studentar, skriv ansvarleg redaktør Martin Toft.

Siste kommentarar Meir...

FØLG OSS PÅ FACEBOOK