print logo

Uniforum

 • Lovar digitale medisineksamenar på nynorsk i 2016 4. aug. 2015 ingrid-os-medisin-nett

  Studentar skal få tilbod om nynorsk på digitale eksamenar frå neste år. Det lovar studiedekan Ingrid Os på Det medisinske fakultetet ved UiO.

 • UiO går tilbake i verda, men nest best i Norden 3. aug. 2015 uio-1-nett

  Helsingfors universitet i Finland er framleis Nordens mest synlege universitet på Internett. Universitetet i Oslo er det nest beste, medan Københavns universitet kjem på tredjeplass, ifylgje det spanske rankingbyrået Webometrics.

 • Mener de blir godt forberedt 1. aug. 2015 journaliststudenter

  Studenter ved landets største journalistutdanning mener de får et godt grunnlag for ikke å ta snarveier i journalistikken som er presseetisk uakseptable.

 • – Eit renommé-tap for UiO 29. jul. 2015 magnus-rindal-nett

  – Forliket er både eit økonomisk tap og eit renommé-tap for Universitetet i Oslo. Det synest tidlegare styreleiar for Norsk Ordbok, Magnus Rindal. Universitetsdirektøren meiner oppseiingane var naudsynte.

 • Manko på 13 200 studentboliger for å nå målet 29. jul. 2015 therese_eia_leroen_valg_hoved-web

  En ny undersøkelse fra Norsk studentorganisasjon (NSO) viser at under 15 prosent av landets studenter har tilgang på studentbolig.

 • Forlik mellom UiO og tilsette i Norsk Ordbok 28. jul. 2015 ordboka-5-nett

  Universitetet i Oslo har inngått eit forlik med fem tilsette i Norsk Ordbok som hadde varsla søksmål mot universitetet for usakleg oppseiing.

 • 1,3 milliarder til utstyrsmidler 26. jun. 2015

  Forskningsrådet skal dele ut nærmere 1,3 milliarder kroner til forskningsanlegg, laboratorier, utstyr og databaser. 29 prosjekter har sluppet gjennom nåløyet. Universitetet i Oslo leder fire av prosjektene.

 • Blinker ut fem verdensledende forskningsmiljøer på UiO 26. jun. 2015 sollid-ludvig-mot-veggen

  Fem toppforskningsmiljøer i språk, psykologi, medisin, materialvitenskap og samfunnsøkonomi skal bli enda bedre og hevde seg i verdenstoppen. Universitetet i Oslo gir dem derfor 31,2 millioner kroner ekstra.

 • Villa Eika er blitt miljøsertifisert 25. jun. 2015 villa-eika-nett

  Studentparlamentets hovudkvarter, Villa Eika kan no kalla seg eit miljøfyrtårn. – Dette har me jobba for i heile valperioden, seier studentpolitikar Tina Alvær.

 • Utlendingsnemndas advokat: De overspilte 25. jun. 2015 ntnu-professorer-i-retten

  Utlendingsnemdas advokat mener forklaringene til de to NTNU-professorene som vitnet i iranersaken bar preg av at de ønsket å hjelpe stipendiatene sine. Beskyldningene blir blankt avvist.

Meir...

Tema

Arrangementer ved UiO

Nytt fra forskning.no

UiO i media

UNIFORUM MEINER

 • Valreglementet må endrast 19. jun. 2015 05:00

  Det viktigaste tiltaket som kan setjast i verk for at valoppslutnaden på UiO skal bli større, er at alle dei tilsette sine stemmer på UiO tel likt, meiner ansvarleg redaktør Martin Toft

Siste kommentarar Meir...

FØLG OSS PÅ FACEBOOK