print logo

Uniforum

 • Skal diskutera ytringsfridomen sine grenser etter attentata i Paris 30. jan. 2015 jupskas-og-malnes-3-nett

  – Universitetet i Oslo må vera ein stad der det er mogleg å utforska standpunkt uansett kor usmakelege og støytande dei kan vera. Difor er det viktig også å utfordra ytringsfridomen og spørja om den har sine grenser, meiner statsvitskapsprofessor Raino Malnes.

 • Forskningsrådet sender unge UiO-forskere ut i verden 29. jan. 2015 hedda-hassel-forside-nett

  Evalueringer har vist at norske forskere er lite mobile. Fem UiO-forskere er tildelt Forskningsrådets nye mobilitetsstipend. Panpsykisme, EUs handelspolitikk, kroppens betydning for barns læring, placeboeffekten og antibiotikaresistente bakterier er temaer UiO-vinnerne skal forske på.

 • – UiO skal framleis vera Noregs beste universitet 29. jan. 2015 ottersen-med-ntnu-hjelm-nett

  – Storleik er ikkje noko mål i seg sjølv. Det er kvaliteten på det me gjer, som tel. Det seier UiO-rektor Ole Petter Ottersen i ein kommentar til at NTNU fusjonerer med tre høgskular og overtar tittelen som Noregs største universitet.

 • Splitta NTNU-styre vedtok storfusjon 28. jan. 2015 fusjon-ntnu8

  Styret ved NTNU vedtar fusjon med Høgskolen i Gjøvik, Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Sør-Trøndelag. En samlet gruppe ansattrepresentanter mener fusjon er et strategisk feilgrep.

 • Streika mot regjeringa 28. jan. 2015 streik-2-nett

  15 000 personar markerte motstanden sin mot regjeringa sine forslag til endringar i Arbeidsmiljølova i ettermiddag. UiO-tilsette drog i samla tropp frå Blindern.

 • – Studentrepresentantane er pampar 28. jan. 2015 kristian-gundersen-nett

  Universitetsstyrerepresentantane Karin Widerberg og Kristian Gundersen fekk berre sine eigne røyster til forslaget om å oppretta ei referansegruppe for oppfylginga av arbeidet til den internasjonale rådgjevingsgruppa (SAB) då saka var oppe i Universitetsstyret i går.

 • NTNU-styret splittet om fusjon 28. jan. 2015 bovim-gunnar

  Høgskolen i Narvik er ikke med i rektor Gunnar Bovims innstilling til fusjonsvedtak. NTNU-styret trer sammen klokka 15 i dag for å fatte sin endelige beslutning. Det er ventet kampvotering.

 • Krever at Stortinget får behandle fusjonsplaner 27. jan. 2015 maaa_ekstrastort

  Arbeiderpartiets Marianne Aasen gir klar beskjed om at regjeringen ikke kan regne med å få gjennomført en tvangsfusjon av universiteter og høgskoler fullstendig etter eget ønske.

 • NTNU-rektor Gunnar Bovim går for fusjon 27. jan. 2015 bovim20snakker20saks20i20oppdal

  - Jeg mener fusjon i en eller annen form er det beste valget for NTNU, sier rektor Gunnar Bovim til universitetets ledere nå.

 • Universitas braut ikkje god presseskikk 27. jan. 2015 universitas-2-nett

  Studentavisa Universitas skreiv ein artikkel om studentar og bioterror heilt etter retningslinjene i Ver varsam-plakaten. Det er konklusjonen til Pressas faglege utval (PFU) etter å ha handsama ein klage mot avisa.

Meir...

Tema

Arrangementer ved UiO

Nytt fra forskning.no

UiO i media

UNIFORUM MEINER

 • Bruk elbil! 23. jan. 2015 15:53

  Elbilordninga har dessverre ikkje slått an hos dei UiO-tilsette. Det er rart, for det er enkelt og miljøvennleg, samtidig som einingane ved Universitetet i Oslo vil spara utgifter til drosje og kjøregodtgjersle, skriv ansvarleg redaktør Martin Toft.

Siste kommentarar Meir...

FØLG OSS PÅ FACEBOOK