print logo

Forsiden

 • – Skulepengar kan skada det internasjonale studiemiljøet 31. okt. 2014 tanja-storsul-og-haakon-b-johnsen-dsc_0483

  Kvaliteten på masterstudiet «Nordic Media» kan bli svekka. Det fryktar Tanja Storsul og Haakon Berg Johnsen ved Institutt for media og kommunikasjon kan skje om studentar utanfor EØS må betala skulepengar

 • Regjeringa kuttar ut bistandsland: Må seia nei til helsestudent frå Gambia 31. okt. 2014 gambia%20og%20sundby-johanne

  Helsestudentar frå Gambia får ikkje lenger pengar til å studera i Noreg. – Eg blir arg og irritert, seier medisinprofessor Johanne Sundby, som fryktar at eit 22 år langt samarbeid om helseforsking kan ta slutt.

 • Hvem blir ny dekan på HF? I neste uke blir valget avgjort. 31. okt. 2014 hf

  I neste veke skal dei tilsette og studentane på Det humanistiske fakultetet på Universitetet i Oslo avgjera kven som skal overta dekanklubba etter Trine Syvertsen. Valet står mellom kulturhistorieprofessor Arne Bugge Amundsen og religionshistorieprofessor Jens Braarvig. Uniforum har prøvd å finna ut kva dei vil med HF.

 • UiO-ledere må pålegge de ansatte å skrive nynorsk 30. okt. 2014 gunn-elin-aa.bjorneboe-nettsidecollage

  – Målbruk er først og fremst et lederansvar, understreker seksjonssjef Kristin Solbjør i Språkrådet. Lykkes ikke Universitetet i Oslo i å øke nynorskandelen på nett og papir, kan Språkrådet bringe saken videre til Kunnskapsdepartementet.

 • UiOs mest oppfinnsomme forsker 29. okt. 2014 sandlie-hjelstuen-og-faegri

  Professor Inger Sandlie har fått en ærespris for å ha levert hundre idéer til innovasjonsselskapet Inven2.

  – Prisen viser at det ikke er noen motsetning mellom grunnforskning og innovasjon, sier den nyskapende forskeren.

 • UiO vil underlegga seg Simula og Universitetssenteret på Kjeller 29. okt. 2014 morten-dehlen-nett

  Simulasenteret på Fornebu og Universitetssenteret på Kjeller kan bli slått saman med Universitetet i Oslo. Simula går imot, medan senteret på Kjeller er avventande.

 • HiOA vil helst være alene 28. okt. 2014 styremote.-i-hioa.-jpg

  Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) vil helst fortsette alene og bli et profesjonsuniversitet, men ser ikke bort fra at den kan bli nødt til å fusjonere med flere høgskoler, skriver Khrono. Universitetet i Oslo er ikke interessert i HiOA.

 • 86 prosent er fornøyde med utdannelsen på UiO 22. okt. 2014 ole-petter-ottersen-pres-.kandidatund.

  Universitetet i Oslo har gjennomført sin største kandidatundersøkelse noensinne. 86 prosent er fornøyd med utdanningen og 82 prosent av kandidatene er i jobb

 • Vil hente toppforskere uten utlysing 21. okt. 2014 roe-isaksen-hioa-1-nett

  Universitetet i Bergen vil rekruttere internasjonale størrelser med “kalling”, ansettelse utenom utlysning, sakkyndige komiteer og alminnelig konkurranse. Dette kan være ett av virkemidlene for for å bygge opp forskning i verdensklasse i Bergen, ifølge rektor Dag Rune Olsen.

 • Ingen klare skiljelinjer mellom dekandandidatane på HF 21. okt. 2014 dekanvaldebatt-pa-hf

  Det var få teikn til store ideologiske skiljelinjer mellom dei to dekankandidatane Jens Braarvig og Arne Bugge Amundsen under valdebatten på HF i går.

Meir...

Tema

Arrangementer ved UiO

Nytt fra forskning.no

UiO i media

UNIFORUM MEINER

 • UiO må også bli best i nynorskklassen 30. okt. 2014 05:00

  Det bør bli eit pålegg og ikkje berre eit fromt ynske å senda UiO-tilsette på nynorsk-kurs hos Språkrådet, skriv ansvarleg redaktør Martin Toft i ein kommentar til at nynorskstatistikken for 2013 viser dårlege tal for UiO.

Siste kommentarar Meir...

FØLG OSS PÅ FACEBOOK