print logo

Forsiden

 • Nyvald HF-dekan: – Skal sjå på prinsippa for rekruttering til stipendiatstillingar 26. nov. 2014 arne-bugge-amundsen-6-nett

  – Me skal sjå på prinsippa for rekruttering av folk til stipendiatstillingar. Det ynskjer me å gå inn i ein dialog med institutta om, seier nyvald dekan på Det humanistiske fakultetet, Arne Bugge Amundsen.

 • Det kan bli NTNU Norge rundt 26. nov. 2014 gunnar_bovim-wnn-fusjon

  Departementet har bedt NTNU utrede en modell der de fusjonerer med flere høgskoler landet rundt. Dermed kan ytterligere fire høgskoler komme til å bli universitet.

 • NTL seier ja til tilbodet frå UiO i dei lokale lønnsforhandlingane 25. nov. 2014 ellen-dalen-2-nett

  Klokka 12.00 i går blei resultatet av dei lokale lønnsforhandlingane på Universitetet i Oslo kunngjort. Det er klart etter at NTL har bestemt seg for ikkje å klaga inn tilbodet frå arbeidsgjevar til Statens lønnsutval.

 • Forskingsrådet lanserer eigen plan for grunnleggjande forsking 25. nov. 2014 hallen-arvid-i%20litteraturhuset-stort

  – Alle institusjonane har eit ansvar for å utvikla den grunnleggjande forskinga, men universiteta har hovudrolla i arbeidet for å utvikla verdsleiande forskingsmiljø. Det er utgangspunktet for administrerande direktør Arvid Hallén når Forskingsrådet no lanserer ein eigen plan for grunnleggjande forsking.

 • UiO får nytt senter for forskningsdrevet innovasjon 24. nov. 2014

  Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo er tildelt et nytt senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI). UiO står som samarbeidspartner ved ytterligere fire av 17. nye SFI-er som ble offentliggjort fredag.

 • Universitetet i Oslo skjerper miljøinnsatsen 24. nov. 2014 torbjorn-bjonness-og-john-skogen-nett

  De UiO-ansatte skal bruke mindre papir, mindre energi og ikke minst, sortere mer søppel. – Skal UiO bli blant de beste på miljøvern, må alle gjøre en innsats, understreker eiendomsdirektør John Skogen og miljørådgiver Torbjørn Bjønness.

 • Ny TF-dekan: - Vil sveisa saman nytilsette og veteranar 21. nov. 2014 aud-tonnesen-3-nett

  – Eit mål er å sveisa saman dei nytilsette, yngre forskarane med dei som har vore her i fleire tiår. Berre på den måten kan forskinga og undervisninga bli god, meiner Aud V. Tønnessen, som frå nyttår blir dekan ved Det teologiske fakultetet.

 • Skrinlegg studieavgift for studentar utanfor EØS 21. nov. 2014 studentar%20protesterer%20mot%20r%C3%B8e%20isaksen

  Det blir ikkje innført studieavgift for studentar frå land utanfor EØS. Det går fram av dagens budsjettforlik mellom den blå-blå regjeringa og KrF og Venstre. - Ekstremt gledeleg, seier UiO-rektor Ole Petter Ottersen.

 • Ledelsesekspert: Forskerne følger ikke med i timen 21. nov. 2014 muv%2B-arne-selvik

  Dersom flere engasjerer seg over lengre tid, og ikke kun dukker opp akkurat når det skjer noe, vil de demokratiske prosessene på universitetene styrkes. Det mener ekspert på ledelse Arne Selvik.

 • Løypemelding om ny universitets- og høgskolestruktur fra statsråden 20. nov. 2014 r%C3%B8e-isaksen-torbj%C3%B8rn

  Statsråd Torbjørn Røe Isaksen hadde denne gangen nytt å melde på fusjonsfronten. Universitetet i Bergen er tilbake i hvilepuls, men flere av høyskolene bør ta en ny runde med seg selv, før statsråden innkaller til varslet møte med Vestlandet i desember.

Meir...

Tema

Arrangementer ved UiO

Nytt fra forskning.no

UiO i media

UNIFORUM MEINER

 • Forskarane må engasjera seg meir i universitetspolitikken 21. nov. 2014 05:00

  Me er heilt einige med Arne Selvik i at det ville vore langt betre for universitetsdemokratiet om endå fleire forskarar viste interesse for den interne politikken på eit universitet. Slik vil universitetsdemokratiet koma sterkare ut, skriv ansvarleg redaktør Martin Toft.

Siste kommentarar Meir...

FØLG OSS PÅ FACEBOOK